Pare i istraga za Gerontološki centar

imageDržavni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Nenad Ivanišević posetio je Valjevo i najavio završetak radova na Gerontološkom centru

Na pitanje Vamedie o obećanoj istrazi u vezi objekta koju je obećao ministar Aleksandar Vulin, državni sekretar rekao da nadležni organi uveliko rade svoj posao.
Resorno ministarstvo opredelilo je 100 miliona dinara za završetak radova na gerontološkom centru što je ujedno bio i povod da državni sekretar Nenad Ivanišević poseti Valjevo. Na izdvojenim sredstvima zahvalio se Gradončelnik Stanko Terzić rekavši da je proračun da je za kompletan završetak potrebno ipak 150 miliona dinara. „ Sa ovih sto miliona očekujemo da budu uradjeni svi gradjevinski radovi koji su preostali, potom mašinski i ostaje da bude uradjen projekat parternog uredjenja i kompletnog uredjenja. Očekujemo da se uz rebalans budžeta objekat konačno i završi. Dosta naših sugradjana je smešteno van Valjeva i ovakav objekat nam je potreban , naravno u njemu će biti zapsolen i odredjeni broj naših sugradjana“, rekao je Terzić podsećajući na izdvajanja grada u domenu socijalne politike . Gradonačelnik kaže da grad izdvaja oko 5 % sredstava iz budžeta za socijalnu zaštitu što je oko 115 miliona u ovoj godini. Po njegovim rečima u ovoj godini biće finansirani nezaposleni, porodilje , ratni vojni invalidi , narodna kuhinja , haniteljstvo , Dnevni boravak, Klub OSI, treće dete , sterilitet .
Kako je danas rečeno projekte za parterno uredjenje i radove te vrste grad će realizovati uz rebalans budžeta i eventuačlnu pomoć ministarstva. Državni sekretar Nenad Ivanišević potvrdio je da po sada šnjem predračunu potrebno 154 miliona. „ kako smo saznali od kolega iz direkcije po sadašnjem naglašavam sadašnjem predmeru i predračunu , jer će ministsrtvo to preuzeti na sebe da uradimo reviziju , potrebno je 154 miliona . Kako je ministar Vulin i obećao u budžetu ministarstva za ovu godinu opredeljeno je 100 miliona dinara za nastavak radova , a ostatak sredstava ćemo zajedno i lokalna samouprava i mi u rebalansu , ako ne ove onda u budžetu sledeće godine obezbdeiti. Ideja Ministra Vulina i našeg ministarastva je da se u prvoj polovini sledeće godine ovaj objekat i završi i da korisnici do početka druge polovine sledeće godine budu primeljeni u Gerontološki centar u Valjevu“, objasnio je Ivanišević.
Na pitanje Vamedie da li ima informaciju o istrazi o utrošenom novcu u Gerontološki centar koju je obećao ministar Aleksandar Vulin , Ivanišević je rekao : „ Ja mogu da Vam kažem da je sve što je ministar rekao bio u pravu. Mi kao ministartsvo nemamo nadležnost da sprovodimo istragu , ali nadležni organi to rade . To vam mogu reći , oni to rade“.
Nakon razgovora kod gradonačelnika, obilaska Centra za socijani rad ,posete Gerontološkom centru državi sekretar je posetu nastvaio obišavši Udruženje penzionera, romsko naselje Bair i romsko naselje u Gornjoj Grabovici.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.