Na konferenciji ni sekretarice nema

imageKonferenciji za novinare na kojoj se govorilo o Krušik Akumulatorima nije prisustvovao niko od gradske vlasti iako organizatori tvrde da su pozvani

Sama konferencija je poprimila čudan tok kada se za reč javio Marko Radetić vlasnik firme Mar komerc , kooperant kome se duguje vidno uzrujan što konferenciji ne prisustvuje kako kaže makar sekretarica iz Gradske uprave.
U više navrata do sada kada se govorilo o Krušik Akumulatorima pominjana je i činjenica da je Grad uputio pismo svojevremeno Agenciji za privatizaciju u kome je naveo bonitete potencijalnog tada budućeg vlasnika. Na jednoj od kasnije održanih konferencija za novinare moglo se čuti da su gradski čelnici bili obmanuti te i da su se iznova ali sa godinu dana zakašnjenja ponovo obratili pimsom Agenciji koja više nije mogla da postupa po njihovim dopisima. Na konferenciji održanoj danas Vladimir Ladavec potvrdio je da je Grad bio obmanut, ali i nedovoljno uključen u problem Krušik Akumulatora. „ Tačno je da su zahvaljujući Mihailu Jokiću mnoga vrata u ministarstvima bila otvorena , ali svejedno nije bilo efekta . Napisano je istina nekoliko dopisa nakon toga , ali bez efekta . Grad se nije dovoljno uklučio i to može i treba da bude mnogo bolje i aktivnije nego što je do sada bilo i nego što je trenutno“, rekao je Ladavec .
Na samom kraju konferencije na kojoj se moglo čuti da radnici nisu primili zaradu od 2012. godine da su dugovi dostigli milijardu reč je zatražio i Marko Radetić vlasnik firme Mar komerc koja je bila kooperant Krušik Akumulatorima , a kojoj se poprilično duguje . „ Jednu stvar želim da kažem , a to je da u ovom trenutku ne vidim nikoga čak ni sekretaricu iz Opštine i nejasno nam je da Opština i niko iz Opštine se bar ni malo ne interesuje za pitanje firme koja je od državnog značaja . Dok se bilo ko iz Opštine ne pojavi pa čak i ta sekretarica mi nećemo o ovome više govoriti. Sramota je za Grad da oni izbegavaju da razgovaraju o Krušik Akumulatorima“, rekao je Radetić, navodeći da njih politika ne zanima i da nisu članovi nijedne partije .
Istini za volju u Sali je bila prisutna samo osoba iz PR službe u funkciji novinara-beležnika dešavanja s obzirom da se konferencija održala u Maloj sali Uprave .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.