„Klet“ donirao interaktivne table

imageIzdavačka kuća „Klet“ donirala je za tri valjevske Osnovne škole po jednu interaktivnu tablu Povod za ovu donaciju je namera izdavačke kuće da pomogne školama koje su postradale u poplavama.

Izdavačka čuća „Klet“ prošle godine obeležila je deset godina postojanja , a upavo na smoj proslavi dogovoreno je donatorsko veče na kom je prikupljeno 15 000 evra sa namenom pomoći školama koje su pretrpele štetu u poplavama . Direktor „Kleta“ Nebojša Orić danas je rekao da se malo kasnilo sa realizacijom , ali da je podela tabli krenula po prioritetima koje je odredila Kancelarija za obnovu. „ Mi smo želeli da pomognemo , sakupili smo novac i zatražili imena i lokacije škola kojima bi naša donacija pomogla u radu . U Valjevu su tro tri škole : „Nada Purić“, „Desanka Maksimović“ i „Vladika Nikolaj Velimirović“. Svaka od ovih škola od nas je dobila interaktivnu tablu vrednosti 160 000 dinara. Nadamo se da će upravo ova donacija deci učiniti učenje zanimljivijim i naravno olakšati ga“, rekao je Orić.
Na donaciji se zahvalila pomoćnica gradonačelnika Svetlana Beljanski koja je istakla da sea radi o odredjenom obliku unapredjenja obrazovanja . „ Informacione tehnologije omogućavaju praktičniu primenu nastavi i zato će ove škole imati mogućnost da sistem obrazovanja unaprede u svojim školama“, rekla je Beljanski .
Načelnica Gradske uprave Jelica Stojanović takodje se zahvalila na donaciji i istakla da rad Valjevo svake godine izvdaja ozbiljna sredstva za valjevske škole i obrazovanje uopšte.
Za Vamediu Zora Bojičić načelnica odeljenja društvenih delatnosti kaže da postoje još neke škole u Valjevu koje imaju takvu tablu , ali i da su ih uglavnom dobili iz donacija ili kroz realizaciju oredjenih projekata kao što je bio slučaj sa školom u Divcima.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.