Krušik plaća na rate , a Vidoje Vujić?

imageNakon dogovora kod gradonačelnika HK Krušik bi u narednom periodu svoj dug od 58 miliona dinara valjevskom „Vodovodu“ trebao da izmiri na rate. Sdruge strane dug Vidoja Vujića i dalje raste.

Izuzev Mihaila Jokića o dugovima preduzeća sistema „Vujić“ niko ne želi javno da govori.

Kako Vamedia saznaje u kabinetu gadonačelnika Stanka Terzića održan je sastanak predstavnika HK Krušik i valjevskog „Vodovoda“ na kome je dogovoreno da se dug od 58 miliona koji Krušik ima prema ovom javnom preduzeću izmiri na rate . „ Ukupno dugovanje Krušika je 58 miliona stim da postoji dogovor o konverziji duga od 27 miliona od te cifre još iz ranijeg perioda , ali još uvek to nije sasvim rešeno. Oni kreću sad sa otplatama ostatka tog duga u 36 rata što je na nekom mesečnom nivou oko 2,5 miliona dinara . Sami su predložili takav način i gradonačelnik je prihvatio“, kaže Djordje Pavlović direktor „Vodovoda“.
Sdruge strane drugi veliki dužnik „Vodovoda „ čiji se dug kreće oko 30 miliona dinara Vidoje Vujić i dalje nije predmet sastanka kod gradonačelnika. Direktor „Vodovoda“ Djordje Pavlović kaže da je „Vodovod „ u mnogim stvarima samostalan u odlučivanju , ali i da postoje stvari koje su van njihove odluke , odnosno o kojima odlučuje osnivač, Grad Valjevo.“ Ono što vam po tom pitanju mogu reći jeste da smo pokušali kao preduzeće i sa isključenjem iz sistema napajanja i tada smo uspeli da kroz neke oblike naplatimo do pet miliona dinara . Ostatak je i dalje evidentiran niko to nije izbrisao , ali to već nije moja odluka i ja to ne mogu da komentarišem . To su pitanja za osnivača“, kaže Pavlović koji nije želeo da na dalje komentariše Vujićev slučaj .
U ovom trenutku praktično niko, ali baš niko u gradu ne želi da komentariše dugove Vidoja Vujića , njegovih preduzeća i ono što je interesantno čak ni opozicione partije na svojim konferencijama za novinare se njega „ne dosećaju“. S druge strane svi bi rado o njemu govorili , ali nezvanično, po svojim saznanjima i bez mogućnosti da tako dobijeni odgovori budu objavljeni . Vamedia primećuje da je jedini koji je o njegovim dugovima sa predloženim rešenjem govorio jeste predsednik Skupštine Mihailo Jokić rekavši u novogodišnjem intervjuu za Vamediu da smatra dobrim rešenjem konverziju Vujićevog duga u zemljište koje je gradu potrebno za industrijsku zonu te i da ne razume zašto sve to miruje i taj problem se nerešava u korist grada.
Vamedia je gradonačelniku dostavila dva pitanja vezana za slučaj Vidoja Vujića i dugove koje ima prema Valjevu i onog trenutka kada odgovor bude stigao dobijeni odgovor biće i objavljen.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.