Kaja Jovanović neće više biti direktor

image„Kaja Jovanović više neće biti direktor Centra za socijalni rad , a novi direktor će biti izabran do kraja februara“, izjavio je Gradonačelnik Stanko Terzić .

Po njegovim rečima grad će povesti računa o postupku koji je Centar takodje izgubio kako ponovo ne bi došlo do blokade računa , a slučaj stana aktuelne vd direktorke Jovanović će biti ispitan do kraja.

Poseta državnog sekretara ministarstva za rad i socijalna pitanja Nenada Ivaniševića bio je povod da valjevski novinari postave niz pitanja vezanih za slučaj direktorke Centra za socijani rad Kolubara, Kaje Jovanović. Ivanišević je novinarima potvrdio da ministarstvo može dati saglasnost na izbor direktora samo kada Grad dostavi svoj predlog. „ Na konkurs koji je raspisan prijavilo se devet kandidata od kojih je šest ispunjavalo uslove i mi smo poslali sva imena , medjutim iz ministsratva su nam sugerisali da to mora biti jedno ime i jedan kandidat. Mi ćemo shodno tome na sednici Skupštine krajem februara izabrati nekog od ponudjenih kandidata ili ćemo ako se proceni da nema adekvatnog kandidata predložiti novog čoveka za vršioca dužnosti“, najavio je gradonačelnik Terzić priznavši da je Centar za socijalni rad jedina institucija koja je za poslednjih šest godina bila u blokadi što kako kaže nije dobro.
Valjevski novinari sugerisali su gradonačelniku činjenice vezane za Jovanovićevu u vezi blokade računa koja je proizašla kao posledica nezakonite prodaje lokala , potom na činjenicu da je direktorka sama sebi dodelila stan koji već dve godine nezakonito koristi na šta je gradonačelnik rekao da to nije u redu. „ To nije u redu i cetar će od kraja idućeg meseca imati novog direktora . Skupština će o tome doneti odluku , ali ovo što ste rekli stoji i to će sigurno biti od važnosti kada budemo odlučivali koga ćemo predložiti resornom ministartsvu“, rekao je Terzić.
Na pitanje Vamedie da li će se sada pažnja posvetiti drugom postupku koji je Centar takodje izgubio , a gde se radi o identičnom lokalu i identično nezakonitoj prodaji sa istim novčanim iznosima gradonačelnik je rekao da će grad nastojati da izabere osobu koja će se odgovorno ubuduće ponašati. „ Gledaćemo da to bude neko ko će se domaćinski odnositi prema ustanovi i gradjanima prema svemu krajnje odgovorno jer mi kao grad zaista mnogo izdvajao za socijalnu zaštitu“.
Na pitanje novinara postoji li pitanje odgovornosti i da li je iko takvo pitanje postavio vezano za aktuelnu direktorku Terzić je rekao: „ Ona neće dobiti podršku da dalje obavlja taj posao , ako postoje neke druge odgovornosti postoje nadležne službe koje se time bave“.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.