Godina u znaku dovršavanja započetih poslova

imageU Hali sportova danas je održan Božićni i Novogodišnji koktel Opštine Lajkovac. Tradicionalno sumiranje godišnjih rezultata obogaćeno je osvećenjem ovog izuzetnog sportskog objekta i simboličnom primopredajom ključeva nedavno izabranom direktoru Ustanove za sport i omladinu Đorđu Žujoviću. .

U prisustvu brojnih zvanica iz Lajkovca i susednih gradova, u ime domaćina obratio se predsednik Opštine Živorad Bojičić. Podsetio je da ćemo minulu godinu pamtiti po izlivanju srpskih reka i klizanju brda, kao i obeležavanju stogodišnjice Kolubarske bitke i Velikog rata, a zatim govorio o planovima u 2015. godini :

– Ova velelepna sportska dvorana dugo je građena, ali je sagrađena, na radost mladih, sportista pogotovo i onih koji sport vole, a u ovoj opštini takvi su većina. Dogradićemo i Vrtić, nastaviti radove na upodobljavanju kanalizacionog sistema, kao i lokalnih puteva širom opštine, a nadomak Sportske dvorane planiran je zatvoreni bazen i teniski tereni. Izmeštanje zelene pijace takođe je u planu, kako bi se oslobodio prostor za izgradnju Kulturnog centra.

I ovoga puta uručena su priznanja najboljim sportskim klubovima, kolektivima i pojedincima u prethodnoj godini, koja dodeljuju Opština i Sportski savez Lajkovca. Najbolji klubovi su FK „Železničar“ i FK „Zadrugar“. Oba tima zauzela su u jesenjem delu prvenstva visoka druga mesta u svojim ligama: „Želja“ u Srpskoj ligi Zapad, a „Zadrugar“ u Zoni Drina. Najuspešniji kolektivi su Planinarsko-smučarsko društvo „Ćira“ i Rafting klub „MRI“, koji je pokazao izuzetnu požrtvovanost i humanost u majskim poplavama. „Ćira“ je u 2014. organizovao dve velike akcije: Slet planinarskih železničkih društava i akciju povodom stogodišnjice Prvog svetskog rata.

Sportista godine je fudbaler Vladimir Mitrović iz „Zadrugara“, a sportistkinja Kristina Pantelić, kapiten omladinske ženske fudbalske reprezentacije Srbije. Najbolji trener je Aleksandar Lazarević, šef stručnog štaba FK „Železničar“, dok je zahvalnicu za nesebičan doprinos razvoju sporta u opštini Lajkovac dobio Živorad Lazarević, predsednik ŽOK „Železničar“ i vlasnik preduzeća „Iva-agrar“.

Za opštinu Lajkovac:
PR agencija “Pristup“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.