Država refundirala Valjevu 52 miliona dinara

imagePoslednjeg dana 2014. godine na račun grada ministarstvo finansija uplatilo je 52 miliona dinara koja se mogu smatrati refundiranjem sredstava koje je grad Valjevo utrošio u samim danima vanredne situacije .

Grad Valjevo je po rečima zamenika gradonačelnika Žarka Kovača gotovo odustao od novca koji je nakon samih poplava država najavila da će refundirati . „ Mislli smo da se od toga odustalo jer je postojalo nekoliko najava stim u vezi. Neke su bile i da neće biti vraćen pun iznos već neki odredjeni procenat , ali je na kraju s obzirom da je takav zahtev imalo više gradova država donela odluku da te iznose vati u celosti. Tako je na račun grada 31. decembra 2014. godine uplaćeno 52 miliona dinara upravo koliko je grad u vanrednoj situaciji i hitnoj sanaciji utrošio“, rekao je Kovač.
Na pitanje Vamedie da li je poznato na koji način će ta sredstva biti utrošena Kovač je rekao da s obzirom da ta sredstva nisu ni očekivali nije biko moguće ni predvideti ih u budžetu . „ Grad će već doneti odluku na šta će ta sredstva biti raspodeljena , možda za nastavak sanacije , ali za sada se to ne zna“, odgovorio je Kovač koji je potom pojasnio da grad vraćenim sredstvima može raspolagati kako želi i da ta sredstva ne moraju biti utrošena na sanaciju.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.