Prvi rodjendan TV Valjevo plus

imageTV VA plus obeležila je danas prigodnom svečanošću u svojim prostorijama godinu dana svog postojanja.“ Ovih prvih godinu dana iskoristili smo da se nametnemo gledaocima i da nas gledaoci prepoznaju po kvalitetnom programu“, rekla je na današnjoj svečanosti glavni i odgovorni urednik Branka Jevtić.

U prostorijama TV Valjevo plus danas je obelena godišnjica postojanja uz brojne goste iz javnog i kulturnog života grada Valjeva. Obraćajući se prisutnima glavna i odgovorna urednica televizije Branka Jevtić napomenula je da je televizija za veoma kratko vreme zadobila poverenje gledalaca. „Želeli smo da ovih godinu dana iskoristimo kako bi se preporučili gledaocima i mislim da smo uspeli u tome. Ponosni smo na sve što je uradjeno u ovoj godini , aposebno na svoj Jutarnji program za koji smo, mogu slobodno reći, pioniri u Valjevu jer niko ranije takav program nije radio. U tom satu prelistavamo sve dodgajaje u gradu uz brojne goste. Istovremeno pouzdano i provereno znamo da je naša informativna emisija u 19 sati dobro praćena i gledana , a naravno tu su i druge brojne tematske emisije“, rekla je Jevtić.
U svom govoru ona se pre svega zahvalila svojim saradnicima za koje kaže da ih nema mnogo , ali da od prvog dana rade kao jedan dobro organizovan tim.
Podsećamo, TVA Plus bila je svojevremeno vlasništvo grada Valjeva, a privatizacijom je najpre postala vlasništvo preduzeća "Plus" iz Obrenovca koje se bavi elektro radovima, vlasnika Slobodana Pavlovića. Regionalna televizija "Valjevo" kako se tada nazivala, prodata je po početnoj ceni od 147.000 dinara sa ukupnim obavezama od 2.709.000 dinara. Imala je 16 zaposlenih, a sa emitovanjem programa prestala je u aprilu 2011. godine.
Ova privatizacija je posle izvesnog vremena raskinuta i lokalnu TV Valjevo u stečaju kupio je Božidar Vulić iz Zemuna za 1,2 miliona dinara. Početna cena bila je 2,3 miliona dinara, a Vulić je taj medij kupio po dvostruko nižoj ceni od početne jer je bio jedini zainteresovani kupac. On je za taj novac kupio samo frekvenciju i dozvolu za emitovanje programa, koja je TVA izdata do 2015. godine pošto je sva oprema ranije rasprodata za delimično namirivanje radnika, koji su tužili televiziju zbog neisplaćenih zarada.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.