Koktel kod gradonačelnika

imageBila je ovo teška godina i za naš grad i za našu državu, rekao je na novogodišnjem koktelu gradonačelnik Stanko Terzić . Tradicionalno na ovom koktelu okupili su se brojni funkcioneri, načelnici , direktori ustanova i preduzeća, predstavnici vojske i policije.

Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić rekao je dana na koktelu povodom Nove godine da ne pamti težu godinu i izarazio nadu da se ovakva godina više neće ponoviti.U retrospektivi ovegodine gradonačelnik se osvrnuo i na politički momenat podsetivši na smene u vladajućoj koaliciji , ali pre svega najveći deo njegovog obraćanja zvanicama odnosio se na ekonomsku krizu i sanaciju štete od poplave . Terzić je prisutne obavestio i o činjenici da je duže od mesec dana bio na bolovanju pa se zahvalio na dostojnoj zameni zameniku gradonačelnika Žarku Kovaču. „U ovoj godini , godini krize imali smo i poplavu koja je dodatno otežala funkcionisanje ovog grada .Šteta se procenjuje na preko milijardu dinara. Počeli smo odmah sa sanacijom i u samoj vanrednoj situaciji . Morali smo da odustanemo od nekih projekata jer smo želeli da sa novcem koji imamo uradimo što više i pomognemo gradjanima koliko je to moguće“, rekao je Terzić.
On je dana podsetio i na imenovanje Miće Ilića na mesto pomoćnika gradonačelnika, na Tešnjarskre večeri, Džez fest, rad Moderne galerije i mnoga druga društveno politička dešavanja.
Terzić je danas rekao da je budžet za 2015. godinu realističan , ali da je pomoć Republike neophodna u brojnim projektima . „ Kada se Valjevo najviše razvijalo 1997 i 1998 godine to nije uradjeno sredstvima ovog grada već su sredstva dolazila sa Republike, ali ne možemo zaboraviti ni ljude koji su zaslužni za dolazak tog novca Milomira Minića, Acu Jokića, Životu Ćosića. Svi oni sa svoje strane pomogli su da sredstva dodju u Valjevo. U prethodnim godinama puno nam je pomogao ministar Milutin Mrkonjić. Imamo rezultata u prošlo godini i ja očekujem da naredn godine nastavimo razvoj infrastrukture, školu u Brdjanima, Kardjordjevu ulicu , otvorićemo balon tražićemo rešenje za Dom vojske . Ali važno je da naše firme budu angažovane . nadam se da ćemo sledeće godine u našoj industrijskoj zoni obezbediti mogućnost za novo zapošljavanje što je od izuzetne važnosti za grad“, rekao je gradonačelnik.
Generalni je utisak da je gradonačelnik praktično na koktelu želeo da podnese kratki izveštaj o svemu što se dešavalo ne samo ove 2014. godine već mnogo godina unazad, ali najavi i objasni planove za 2015. godinu.
Ipak posle ne baš tako kratkog referata Gradonačelnik je svim prisutnima , ali i gradjanima Grada Valjeva poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.