Bogat program 28. Mišićevih dana

Mišićevi dani održaće se od 15. do 21. jula u Mionici. Manifestacija počinje 15. jula prigodnim programom, a zanimljivo je da će tog dana biti premijerno izvedena i pesma o Mionici.

U okviru zabavnog dela programa  nastupiće Peđa Jovanović, Mira Mirković, Sara Jo, Vesna Zmijanac i Marko Milošević. Biće održani i sportski turniri u odbojci, plivanju, košarci, stonom tenisu, rukometu i fudbalu. Veliko interesovanje Mioničana i posetilaca vlada za predstavu „Knjiga o Milutinu“ Zvezdara teatra u izvođenju Nenada Jezdića, a koja će se u okviru Mišićevih dana pred publikom naći 19. jula u Kulturnom centru u Mionici.

U okviru programa obeležavanja Dana opštine Mionica koji je uzet za dan rođenja vojvode Mišića, 20. jula biće upriličena Svečana akademija u Struganiku kojoj prethodi polaganje venaca na Spomenik vojvodi Mišiću. Na Svečanoj akademiji biće dodeljene Zlatne plakete vojvoda Živojin Mišić pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za postignute rezultate i dostignuća u oblasti vojne službe, nauke i doktrine, kao i plaketa sa grbom opštine Mionica, a nastupiće i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“.U okviru kulturno-zabavnog programa nastupiće kulturno-umetnička društva.

Vojvoda Živojin Mišić jedan je od najslavnijih vojskovođa u našoj istoriji. Rođen je u selu Struganik, opština Mionica, gde se i danas nalazi njegova kuća kao kulturno dobro od velikog značaja.

3 comments on “Bogat program 28. Mišićevih dana

  1. Dragan

    lepo je sto u cast vojvode misica peva vesna zmijanac koja je u kafani pevala i mnogim drugim bitnim licnostima iz naseg javnog zivota

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.