POKS Valjevo: Osvrt na izjavu Monarhističkog kluba

GrO POKS-a izdao je saopštenje za javnost u kom se osvrće na stavove Monarhističkog kluba , a povodom postavljanja spomen table Mišiću i Freglu. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Nedavno Valjevski pokret otpora je postavio spomen ploču Ivanu Freglu i Aleksandru Mišiću. Za taj gest POKS Valjevo odaje priznanje.

Međutim, Monarhistički klub izjavljuje da su protiv „politički“ postavljenih spomen- obeležja.

Imamo tri pitanja za „Monarhistčki“ klub:

Da je SNS postavio ploču, da li bi negodovali? Shodno tome da Monarhistički klub još ni jednom nije pokazao otpor SNS-u ili negativno komentarisao neko delo SNS-a. To nas navodi na određene zaključke, ali kako smo obećali da ni protiv koga nećemo voditi prljavu kampanju, zadržaćemo te zaključke za sebe.

Da li je bilo bolje bez ikakvog obeležja i da se krije šta se desilo iza suda u Valjevu od građanstva i novih naraštaja ili je ipak bolje ovako? Politički ili na bilo koji način, obeležje je bilo potrebno.

Zašto Monarhistički klub, koji očigledno dobro poznaje istoriju, nije uradio nešto bolje nego osuđuje ljude koji o svom trošku, a nisu ni u opštinskom parlamentu, odvajaju od usta svoje porodice novac da bi postavili obeležje? Podsećamo Monarhistički klub da nije Hrišćanski, a ni Svetosavski osuđivati ljude. Monarhisti bi to trebalo da znaju i bez podsećanja.

POKS Valjevo se u potpunosti slaže da jedna ploča nije dovoljan znak zahvalnosti za junaštvo Aleksandru Mišiću, ali isto tako smatramo i da je velika sramota za ceo grad što do sada nismo imali nikakvo obeležje, te mlađe generacije za junački podvig Aleksandra Mišića nisu ni čule.

Pozivamo Monarhistički klub da podigne spomenik o kome priča da bi trebalo podići. Valjevskom pokretu otpora, koji nije u skupštini, još jednom odajemo priznanje za učinjeno.

Info služba POKS Valjevo“

9 comments on “POKS Valjevo: Osvrt na izjavu Monarhističkog kluba

 1. japajapanikodrugipaopetja

  Negativni kontekst njegovog nastupa ukazuje na smetnju u proceni. Kada govori o sebi u množini, jasno je da mu smetaju svi osim vladajuće strukture kojoj se dodvorava. To čini tako što veliča sebe, dok negira druge. Sram te bilo, klubu, sedi, jedan! Jedan je najusamljeniji broj, što jedino može objasniti njegovu želju da o sebi govori u množini. Logično, zar ne?

  Reply
  1. MIrko

   Ko je mi?
   On nije mi, ja sam mi.
   Mi sam ja, nije on mi, on kaže da je mi,on, al ja sam njemu kazao, nemirko jedan.

   Reply
 2. rugala se serpa loncu

  A POKS je nekada kritikovao nesto vezano za SNS-ovsku vlast? Podsetite nas, sta ste im sve to zamerali.

  Reply
  1. Мићко

   Како није? Погледајте мало боље, једно од тога је поменуто што су за време снс потопили Ваљевску Грачаницу, а после тога су сви масовно почели да провлаче Грачаницу у својој кампањи.

   Reply
 3. Svanulo

  Gospodo Poksa zar vasi ljudi nisu direktno izbaceni iz opozicije sa mi i monarhijom zbog saradnje sa sns i kriminalnom organizacijom u va. I to ste vi licno vaseg coveka sklonili?

  Reply
 4. Vojvoda

  Podrska mladoj ekipi GrO POKS… Covek koji predvodi Monarhisticki klub, je PRODUZENA RUKA Mirka Jovica i Udbe

  Reply
 5. Laik

  Postavljam pitanje poksu, kako moze da se desi da nemate nijednog odbirnika u Valjevu a u celoj Srbiji za lokalne izbore imate samo 10ak odbornika iako su izbori bili u oko 80 gradova i opstina? Znaci da vas je narod precrtao i dao vam jasnu poruku a vi toga i dalje biste svesni!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.