Biciklisti Sputnjik MET najbolji na Kupu Srbije u Niškoj Banji

Na četvrtom MTB kupu Srbije koji je u nedelju održan na izuzetno teškoj i tehnički zahtevnoj stazi u Niškoj Banji, biciklisti valjevskog SPUTNJIK MET ostvarili su najbolji rezultat od svih Srpskih klubova. Osvojeno je čak 12 medalja: sedam zlatnih, četiri srebrne i jedna bronzana što je vrhunsku rezultat u ovom sportu.

U timskom nadmetanju najviše uspeha imali su muška juniorska i starijepoletaraska ekipa i ženska kadetska ekipa koje su sve  osvojile zlatne medalje.

U pojedinačnoj konkurenciji, reprezentativci Srbije – braća Davidov Igor i Stefan su bili maestralni. U zajedničkoj trci sa najboljim srpskim seniorima, Igor je taktički mudrom i tehnički besprekornom vožnjom, odlično prevezao 6 krugova ukupne dužine 25 kilometara i ubedljivo pobedio u juniorskoj konkurenciji, ali je takođe osvojio drugo mesto medju seniorima.  I Stefan je bio izuzetno raspoložen za dobru trku, do samog kraja je bio uz prva dva takmičara u seniorskoj konkurenciji, ali je u juniorima morao da se zadovolji srebrom, a kod seniora u zbirnom plasmanu bronzanom medaljom.

Ništa manje nisu bile superiorne najbolje srpske kadetkinje – Mila Starčević i Natalija Vasiljević koje su dvostrukim trijumfom potvrdile da su zasluženo  reprezentativke naše zemlje.

A nove nade Srpskog biciklizma – Filip Vukmir i Sava Starčević su sportskim rečnikom –  deklasirali svoje konkurente u konkurenciji poletaraca i više nego zasluženo osvojili prva dva stepenika na pobedničkom postolju.

Još jedan izdanak škole biciklizma Sputnjik MET – Jovan Starčević je pokazao sav svoj talenat i nakon teške borbe u prvoj polovini trke, uspeo je u završnici da pretekne rivale i zasluženo osvoji zlatnu medalju u kategoriji mladjih poletaraca.

Njegov brat Toma Starčević je u konkurenciji početnika bio drugi, dok je Lazar Angelovski medju mladjim kadetima stigao do bronzane medalje.

U subotu su braća Davidov ostvarili seniorske pobede na MTB maratonu EPIK SRBIJA SERIJE. Stefan je pobedio veliki maraton za seniore, a Igor manji maraton takođe u seniorskoj konkurenciji.

Nakon ovih uspeha, mladi Valjevski tim – Sputnjik Met je ponovo potvrdio da je trenutno najbolji klub u zemlji, a iz ovih uspeha proizilaze nove mogućnosti za ostvarivanje vrhunskih rezultata. Po rečima trenera Hadži Zorana Jelića, veliki potencijal da se naša deca iz Valjeva takmiče sa najboljima i u medjunarodnoj konkurenciji  je tu, veliki rad, ogroman trud i dobra volja svih u klubu je takodje tu, još samo da se iznadje rešenje da se ovi mladi takmičari i finansijski još malo više podrže i grad na Kolubari će se uskoro ponositi sa dostignućima biciklista Sputnjik MET. Poneki odlazak na trke u inostranstvo, nabavka boljih bicikli opreme i materijala je ono što u ovom trenutku najviše nedostaje, ali će nagrada za sve ovo doći, samo malo više podrške onih koji odlučuju – neće škoditi.

FOTO: bksputnikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.