Dom zdravlja Valjevo učestvovao na Festivalu zdravlja u Beogradu

Na poziv organizatora, Dom zdravlja Valjevo bio je učesnik celodnevnog jubilarnog 30. Festivala zdravlja Beograd, koji je održan u subotu u Domu Vojske Srbije. U okviru manifestacije posetioci su bez zdravstvene knjižice i čekanja mogli da provere svoje zdravlje, da čuju predavanja o aktuelnim temama iz oblasti medicine i posavetuju se sa eminentnim zdravstvenim stručnjacima.

U timu Doma zdravlja Valjevo bila je dr Slavica Sofronić, medicinske sestre Preventivnog centra i sestre Službe polivalentne patronaže. Na vrlo posećenom štandu davale su medicinske savete, merile pritisak i nivo šećera u krvi. Posetiocima i kolegama iz drugih ustanova predstavljene su brojne aktivnosti Doma zdravlja: rad Preventivnog centra, različitih savetovališta, preventivni pregledi i akcije poput Medicinskog sela, skrininzi, podeljen bilten „70 ponosnih godina Doma zdravlja Valjevo“…. Svakako da je festival bio i odlična prilika za razmenu iskustava sa kolegama iz beogradskih domova zdravlja.

U okviru festivala održani su paneli o demenciji, prevenciji, ishrani, alergijama, kao i predavanja stručnjaka za zainteresovane posetioce. Omogućeni su bili različiti specijalistički pregledi, testiranja, savetovanja sa neurologom, alergologom, fizijatrom, pedijatrom… Deo festivala bio je posvećen prevenciji i borbi protiv bolesti zavisnosti kod mladih. Lekari Hitne pomoći su demonstrirali pružanje prve pomoći.

Učesnici su bili stručni timovi Specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti “Sveti Sava”,  Klinike „Laza Lazarević”, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, Katedre za medicinu sporta i fiziologije Medicinskog fakulteta u Beogradu”, domova zdravlja i drugih ustanova. Na bini su se smenjivali programi vežbanja, nastupi dečijih plesnih i sportskih klubova, radionice za mlade i „Dečiji kutak” za najmlađe.

Pokrovitelji 30. Festivala zdravlja su bili Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvete, Grad Beograd – Sekretarijat za zdravstvo, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije i Privredna komora Srbije.

 

1 comment on “Dom zdravlja Valjevo učestvovao na Festivalu zdravlja u Beogradu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.