Monarhistički klub:Na pomolu udruživanje srodnih vanparlamentarnih grupica u Valjevu

Neslaganja izmedju dojučerašnjih koalicionih partnera POKS-a i Monarhističkog kluba i dalje traju. Saopštenje za javnost kao odgovor na saopštenje POKS-a sada je dao Monarhistički klub. Saopštenje prenosimo u celosti:

 

„Nešto  što se i dalje zove POKS Valjevo je preko svog „osvrta na izjavu Monarhističkog kluba“ krenulo je u slanje „ljubavnih“ poruka nečemu što se pretenciozno naziva „Valjevski pokret otpora“.

Žestokom odbranom od nas iz Monarhističkog kluba  teše „Otporaše“ porukom da nisu samo oni ostali izvan Skupštine grada Valjeva i da će u budućnosti udruženo raditi  „…sve dok ne sruše sistem u celoj Srbiji jer nisu oni tu da samo menjaju vlast u Valjevu…“

Ako „POKS Valjevo“ podržava akciju postavljanja spomen table Mišiću i Freglu „Valjevskog pokreta otpora“, postavlja se prosto pitanje:

Zašto nisu doveli svoje članove i simpatizere toga dana kada je „spomen obeležje“ svečano otkriveno pred desetak ljudi sa sve prisutnim novinarima i slučajnim prolaznicima?

Mogli su da ih sačuvaju od blamaže i demonstriraju „snagu i masovnost“.

Očigledno da to nije bilo ni bitno  piscima  pamfleta „Osvrt na izjavu Monarhističkog kluba“.

Sigurni smo da je treći kandidat na listi broj 5, koji je iz redova „POKS Valjeva“, prošao u Skupštinu grada da ovog njihovog „osvrta“ ne bi ni bilo.

Ovako, pošto su vanparlamentarni, a nemaju znanja i snage za samostalno delovanje, pripremaju teren za „novo i veliko okupljanje najtvrđih i najčistijih opozicionara“.

Oni koji se nalaze na čelu ove dve grupice već imaju zajedničku istoriju kroz nešto što su zvali „Gradski odbor Stranke slobode i pravde“.

Kakav apsurd, Đilasovi prijatelji i predstavnici pokušavaju  da nas, koji smo uvek bili za obnovu Kraljevine Srbije, uče kako treba da se odnosimo prema stranicama srpske istorije i najslavnijim ličnostima naše još slavnije istorije.

Da, gospodo iz vanparlamentarne grupice „POKS Valjevo“ mi iz Monarhističkog kluba bi isto reagovali da je SNS ili bilo koja partija ili pokret uradila ono što je uradio „Valjevski pokret otpora“.

Ponavljamo, major Aleksandar Mišić je, kao i njegov otac Živojin, bio otadžbinski oficir jedan od najboljih branilaca Srbije u njenoj istoriji.

Zato će se Monarhistički klub u novom sazivu Skupštine Valjeva, gde ima svog prestavnika, založiti da major Mišić dobije spomenik u centru Valjeva koji će podići država Srbija i grad Valjevo u ime svih nas i svake naše porodice bez obzira na naše političko opredeljenje.

Tako je najbolje i tako će i biti. Gospodstveno i srpski.

Verujemo da predstavnici petnaestak stranaka u Skupštini Valjeva imaju dovoljno kapaciteta da odluku o tome donesu jednoglasno.

Inače, da su ovi „repovi“ od nekadašnjeg POKSa u Valjevu bili ovako aktivni u toku izbora, kao što su sada naprasno posle izbora, imali bi i oni bar jednog odbornika.

Treba dobro da razmisle kako se to desilo da dve velike frakcije nekadašnjeg POKS Valjevo imaju sada u Gradskoj skupštini pet odbornika a oni ni jednog.

Takođe, da razmisle zašto nisu u koaliciji NADA čije bivše članice NDSS i dve frakcije bivšeg POKSa imaju osam odbornika a oni su van skupštine i moraju da se vrate staroj ljubavi „OTPORAŠIMA“ da bi nekako imali smisla za svoje formalno postojanje i da bi se opravdali pred svojim umišljenim „šefčićima“ u Novom Sadu i Beogradu.

Info služba

Monarhističkog kluba Valjevo“

 

6 comments on “Monarhistički klub:Na pomolu udruživanje srodnih vanparlamentarnih grupica u Valjevu

 1. Desničar

  Monarhistički klub?
  Koji su sada pa ovi?
  Ala UDBA radi na usitnjavanju i kontroli desnice!

  Reply
 2. Djiki

  Jel moguce da ovaj jedan lik iz ovog pokreta posto vise Ih I nema,pet puta napise vanparlamentni ,legendo OVO su opstinski Ili gradski izbori,prvo nauci te osnovne stvarii,pa se onda bavi politikom

  Reply
  1. Књиге немају зубе

   Мислим да не би било згорег да ти мало порадиш на сопственој едукацији. Скупштина = парламент. Градска скупштина = градски парламент.

   Reply
 3. Колубарац

  Браво!
  Треба у Ваљеву да се раскрсти и види ко је ко. Монархистички клуб једини има везу са равногорским покретом и једина је истинска монархистичка опција

  Reply
 4. Колубарац

  Браво! Монархистички клуб је једина права монархистичка опција подржана од стране Равногорског покрета и четничких организација

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.