Odbojkaški klub Valjevo naredne godine obeležiće pola veka postojanja

Finalnim serijama u obe konkurencije okončana je klupska odbojkaška sezona, a u ovom periodu godine u centru pažnje su nastupi reprezentacija i pripreme za Olimpijske igre u Parizu gde je ženska reprezentacija jedan od aduta za najviši plasman odnosno osvajanje nove medalje. Odbojkaški klub Valjevo, klub koji je u bogatoj istoriji iznedrio imena poput Ane Lazarević, Tanje Grbić, Maje Savić i Ljiljane Ranković, naredne godine obeležiće vredan jubilej – pola veka postojanja.

Sezonu za nama mladi sastav odbojkaškog kluba Valjevo okončao je na sredini tabele Prve lige Srbije upisavši po 11 pobeda i poraza. Pored igračica iz našeg grada angažovano je nekoliko devojaka koje prethodnih sezona nisu imale previše minuta na parketu, što je možda uticalo da učinak na kraju prvenstvene trke ne bude i bolji, ali su u klubu zadovoljni načinom na koji su se predstavili odbojkaškoj javnosti. Raduje i što su ljubitelji odbojke na nekoliko mečeva ponovo imali priliku da vide tehničara Tanju Grbić, čije je iskustvo pomoglo mladom sastavu u jednom delu sezone. Odluka je da i naredne sezone seniorke sa klupe predvode prvi trener Radovan Stojanović i pomoćnik Đorđe Petrović, a već se počelo i sa formiranjem ekipe za novu sezonu.

Ono što je poznato je da su ekipu napustile Katarina Matić, Elena Đukanović, Suzana Bojadžijska, Natalija Raković i Ivona Jevtić. Dres Valjeva i u narednoj sezone nosiće Bojana Čelić, Katarina Rajević, Jovana Đenić, Minja Lakićević i Aleksandra Ćirić, a klub već pregovara i sa potencijalnim pojačanjima. Želja je da se u klubu nađu i neke poznate valjevske odbojkašice, a sve sa ciljem boljeg plasmana u narednoj sezoni. Namera rukovodstva je da se nakon više godina napadne i vrh tabele odnosno plasman u Superligu Srbije, elitni rang klupske odbojke u kojem godinama unazad nastupaju ekipe Uba i lajkovačkog Železničara. Mišljenje rukovodstva i trenera je da bi novi uspeh uticao na popularizaciju odbojke u Valjevu. Poznato je da je ovaj kolektivni sport godinama unazad privlačan kada su u pitanju devojčice iz našeg grada pa i rad sa mlađim selekcijama u klubu, odnosno ostalim kategorijama,trenutno teče po planu.

Pored seniorskog sastava koji nastupa u Prvoj ligi kadetkinje i pionirke Valjeva će od ove sezone kroz regionalnu ligu prikupljati minute u seniorskom rangu.

OK Valjevo

1 comment on “Odbojkaški klub Valjevo naredne godine obeležiće pola veka postojanja

  1. Анонимни

    Klub u kome rade stručni i kvalitetni treneri za razliku od nekih odbojkaških ženskih klubova u kome rade osuđivana lica koja po zakonu ne smeju da rade sa decom.

    Čestitke Valjevu i srećno u napadu na super ligu!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.