Ujedinjena patriotska opozicija : Program

Koalicija za predstojeće izbore  „Ujedinjena patriotska opozicija“ u saopštenju za javnost navodi delove svog izbornog programa. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Zalagaćemo se da se, što pre, nešto preduzme po pitanju aerozagađenja i iznosićemo naše projekte u cilju smanjenja zagađenosti vazduha. Takođe, borićemo se da se ukine mogućnost daljih istraživanja i poslovanja firme EuroLitijum.

Zalagaćemo se za projekte koji se tiču ekologije (čistoće ulica, gradske deponije)

Kao najvažniju granu izdvajamo sela. Trudićemo se da osmislimo modele po kojima će biti rešeni problemi struje i vode u selima, ali ćemo izneti i neka rešenja kako bi poljoprivrednici zarađivali što više.  Naš predlog je i otvaranje fabrike vode.

Borićemo se da se smanji nivo vode u akumulaciji Stubo-Rovni, kako bi ponovo Gračanica bila vidljiva i kako bi se deo vode iskoristio.

Zalagaćemo se za bolju budućnost omladine Valjeva, prvenstveno što se tiče plata, jer je Valjevo grad sa najnižnom prosečnom platom u Srbiji. Potom ćemo se zalagati za ukidanje kladionica i njihovo izmeštanje izvan centra grada.

U sklopu Saveta za kulturu Gradskih odbora, napravićemo detaljno projekat za pospešnje kvaliteta kulturnog života u Valjevu.

Zalagaćemo se za renoviranje valjevskog porodilišta i kontrolu rada Centra za socijalni rad.

Ujedinjena patriotska opozicija“

 

1 comment on “Ujedinjena patriotska opozicija : Program

  1. Ivan Valjevski

    V. Havel je rekao „Patriotizam je poslednje utočište za hulje“. M. Saracin “ Kada mi neko pomene reči patriotizam i nacionalizam znam da je velika lopovija u pitanju“. Ko je taj ko će da meri ko je koliki patriota? Ja za sebe tvrdim da sam veliki patriota, ali dozvoljavam i drugim ljudima da za sebe isto kažu i neću im oponirati. Mnogi koji su se predstavljali kao veliki patrioti činili su zločine u ime svog naroda, pa je na kraju taj narod morao da „ispašta zbog njihovog patriotizma“!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.