Popularna demokratija: Da li se čujemo?

NVO Popularna demokratija u saradnji sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju (WFD) drugu godinu zaredom sprovodi projekat ,,Da li se čujemo?”, čiji je cilj da informiše mlade o značaju političke participacije, demokratskih procesa, izbornih pravila, ali i da informiše javnost o temama koje interesuju mlade.

Projekat će se realizovati kroz radionice na otvorenom u 8 gradova u Srbiji. Mladi će razgovarati sa edukatorima Popularne demokratije (studenti i studentkinje Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu) o razlozima za i protiv društvenog i političkog aktivizma.

Nakon radionica u četiri grada biće održane panel diskusije (Novi Sad – 12. april, Čačak – 16. april, Beograd – 17. april i Niš – 19. april), na kojima će stručnjaci iz različitih oblasti omladinskih politika sa mladima razgovarati o demokratiji i demokratskim procesima.

Radionice na otvorenom prati onlajn kampanja na društvenim mrežama namenjena mladima – na Instagram i Facebook profilima @dalisecujemo_ i @popularnademokratija, na kojima će biti predočen značaj političkog i društvenog angažovanja.

Projekat je namenjen mladima od 18. do 24. godina, radionice će biti održane u periodu od 8. do 19. aprila godine.

Radionice će biti održane u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Valjevu, Čačku, Sjenici i Nišu.

Radionica u Valjevu održaće se u četvrtak, 18. aprila 2024. godine na platou ispred Kulturnog centra od 12 do 16 časova.

 

1 comment on “Popularna demokratija: Da li se čujemo?

  1. Dragan

    dali ce i njih da napadaju ovi iz valjevskog pokreta otpora kao sto su napali naseg doktora vladu jer organizuje zaposlene da mu rade kampanju

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.