Počeo SPREG

      1 коментар на Počeo SPREG

Na sajmu SPREG 162 izlagača iz više od 60 gradova i opština Srbije . Sajam se održava u dve hale u zatvorenom delu , ali i na otvorenom ispred Omni centra .

„Posle beogradskog i novosadskog sajma , SPREG je najveći sajam regionalnog karaktera. Danas su ovde na sajmu svoje proizvode izložila 162 izlagača. Na otvorenom se nalazi mehanizacija i sve neophodno za poljoprivrednu proizvodnju , u Hali 1 su proizvodjači različitog spektra ,ali ono što je ključno jeste da se radi o domaćim proizvodjačima. Neizostavan deo i velika pomoć , bez kojih sajam ne bi ovako izgledao jeste DTL (Domaći trgovački lanac) i kompanija Europrom nalaze se u Hali 2“, rekao je na otvaranju sajma Jovan Grujić izvršni direktor organizatora, marketinške agencije „Gatti“.

Grad Valjevo ima svoj štand na sajmu na kome TO predstavlja znamenitosti našeg grada, a tu je i preduzeće Agrorazvoj na čijem se štandu nalaze proizvodi valjevskih poljoprivrednika.

U ime domaćina , Grada Valjeva,  prisutne je pozdravio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković poželevši svima dobrodošlicu. „Dobro došli najpre u Valjevo, grad u kome će se od danas pa do 6. aprila održati najveći regionalni sajam. Mislim da svi treba da budemo ponosni na ovaj sajam i činjenicu da se održava upravo u Valjevu. Želim svima pre svega prijatan boravak u Valjevu i na sajmu , ali i dosta poslovnih uspeha svim privrednicima“, rekao je Gojković.

Centralno mesto u Hali 1 zauzimaju kotlovi za grejanje , ali i nekoliko firmi koji se bave prodajom solarnih panela pa je upravo ova činjenica jedna od obeležja ovogodišnjeg sajma u smislu promocije energetske efikasnosti.

U već pomenutoj Hali 2 nalazi se kompanija Europrom i DTL . Tu su komapnije : Zlatiborac, Bambi, Knjaz Miloš, Jaffa, Nektar, Nutrino, Grand kafa , Trlić , Valjevska pivara, Dr Milk, ali  i proizvodjači robne marke Domaće.

Obrad Popović direktor DTL-a pozdravio je prisutne uz podsećanje na značaj domaćih proizvoda i očuvanja kao i unapredjenja domaće proizvodnje.

„Ovde danas predstavljamo svih 13 članica DTL-a sa odredjenim asortimanom robe . Moto našeg pojavljivanja na sajmu svake godine je domaće, ono što svima hoćemo da kažemo jeste da domaći proizvodjači imaju jako kvalitetne i dobre proizvode . Mi apelujemo na potrošače da budu svesni šta i kako doprinose razvoju svoje zajednice kada biraju proizvode. Imali smo ozbiljnu kampanju da pokažemo da postoji poveznica medju svim našim članicama. Ali i da svaki naš kupac zna da je svaka naša radnja destinacija za top kupovinu i da će u njoj naći najširi arostiman domaćih proizvoda“, rekao je Popović.

Svake godine kako se moglo čuti , na sajmu je prisutno 70 stalnih izlagača. Medju onima koji su na sajmu od početka je i Udruženje privrednika Priboj čiji je predsednik Zoran Bjelić izrazio posebno zadovoljstvo što su ponovo u Valjevu i u mogućnosti da proizvodjače Priboja povežu sa drugim regionima.

Čast da svečano otvori sajam pripala je potpredsedniku Regionalne privredne komore Miroljubu Aleksiću.

„Ovaj sajam pokriva izlagače iz cele Srbije , ali i istočne Bosne . Ponuda sajma je raznovrsna posebno je ovde deo za poljoprivredu . Ovog sajma ne bi bilo, da rukovodstvo Valjevo , grada koji izdvaja najviše sredstava za poljoprivrednike. Nije pomogao njegovu organizaciju.  Tu mislim naročito organizaciono. DTL kao domaća trgovina otvorio je svoja vrata svima onima koji se bave proizvdonjom i oko 25% svojih rafova popunajva domaćim proizvodima , mi smo trgovinu prepustili strancima , ali DTL je ozbiljan kanal putem koga proizvodjači mogu da plasiraju svoje proizvode. Ovde je mnogo proizvodjača. Želim Vam da uživate na ovogodišnjem sajmu jer imate šta da vidite i čime da se dičite. Oni prave naše proizvode i njih prave naši radnici i to je pravac koji država treba da podrži“, rekao je Aleksić.

Sajam zapošljavanja biće održan u petak 5. u periodu od 10 do 13h dok nas na sajmu u subotu očekuje promocija malih poljoprivrednih proizvodjača pod nazivom „Dan dobrog ukusa“.

Sajam će prva dva dana biti otvoren u vremenskom periodu od 10h do 19h, a poslednjeg dana od 10h do 15h . Za vreme sajma će biti organizovana i tradicionalna nagradne igra u kojoj svi posetioci mogu učestvovati.

 

 

 

1 comment on “Počeo SPREG

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.