Održan sajam zapošljavanja

U okviru ovogodišnjeg SPREG-a održan je i Sajam zapošljavanja. Radnike je na sajmu tražilo 18 kompanija.

„Krušik“, „Turna plastik“, „Hansgrohe”, “Gorenje“, “Elektrovolt“, „Vali“, „Publik“, „MPK Trejd“, “Blist“ , samo su neke od kompanija koje su iskazale potrebu za oko 300 radnika na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja .

Marko Jevtić, član Gradskog veća podsetio je prisutne na otvaranju Sajma da je grad u proteklim godinama omogućio nova radna mesta dolaskom dva velika investitora.

„Moram da kažem da su pored toga otvorena i dva nova vrtića, koja su već zaposlila 107 radnika i očekujemo do kraja godine otvaranje trećeg vrtića, koji će zaposliti još oko 50 radnika i tada uz nove investitore u Valjevu  dolazimo do 2500 radnih mesta. Mislim da su to velike stvari za naš grad i za sve naše sugrađane.“, rekao je Marko Jevtić.

Nezaposleni su na ovom sajmu imali mogućnost d akonkurišu na više radnih mesta , a direktor Nacionalne službe za zapošljavanje – filijale u Valjevu Milan Djenadić je naglasio da je prednost ovakvih sajmova što nezaposlena lica imaju direktan susret sa kompanijama .

„Ono što je evidentno jeste da na današnjem Sajmu učestvuje 18 kompanija i što je još važnije, te potrebe nisu trenutne, nego i u narednih šest meseci će imati u planu da zaposle taj broj ljudi. Kao i uvek, najviše su iskazane potrebe za radnicima u mašinskoj i elektro struci, građevinskoj struci, radnicima u proizvodnji. Važno je pomenuti da smo na ovoj manifestaciji koju već nekoliko godina organizujemo u okviru SPREG-a, spojili ponudu privrede ovoga kraja sa potrebama za radnicima i ono što je takođe važno je da će naši sugrađani moći da konkurišu na jednom mestu kod većeg broja poslodavaca, da se lično predstave poslodavcu i time skrate put od same informacije za slobodnim poslovima do dobijanja posla“, rekao je Djenadić.

Pomwnute kompanije na sajmu su tražile različite profile radnika od metalostrugara do mašinskih i elektroinženjera. Direktorka RPK Vesna Kudić rekla je na otvaranju da je evidentna stopa rasta zaposlenosti u Kolubarskom i Mačvanskom okrugu.

„U odnosu na prethodnu godinu, zabeležen je rast stope zasposlenih na teritoriji svih lokalnih jedinica Regionalne privredne komore Kolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga. Najveći rast zaposlenih zabeležen je u naša tri regionalna centra, to su gradovi Šabac, Loznica i Valjevo. Oni čine 65 % od ukupnog broja zaposlenih na našem regionu. U poslednje vreme privrednici se sve češće susreću sa nedostatkom stručnog kadra najviše u industriji metalskoj, testilnoj i građevinskoj, a kao rešenje tog problema vidimo u što većem uključivanju privrednika u sistem dualnog obrazovanja“, rekla je Kudić.

5 comments on “Održan sajam zapošljavanja

  1. Dragan

    srpska napredna stranka pokazuje da brine o svim gradjanima jer iako su se svi nasi clanovi vec zaposlili mi se trudimo da damo posao i drugim gradjanima koji mozda i neglasaju za nas

    Reply
    1. Obavesteni

      Zamisli kad se **** za nesto pita i odlucuje? A to bese onaj cuveni kada iz Krusika. Umal Vistad ne propade, kad ga on napusti?

      Reply
  2. Sladjana

    Ne traze te firme radnike, nego moderne robove, da cute rade za minimalnu platu. Jer da su takodobre zato ih radnici napustaju posle mesec, dva. Raspitajte se samo koliko je njih napusitlo Vistad (sporazumno) Odkako su zajahali Veljko, Joka sanja, Dragance???? A mogu zamisliti kako je u privatnim firmama!

    Reply
  3. Crna nacka

    A direktor kada se dodje na birou nema posla, kako odjedanput na spregu ima, zalosti i tugo, ne traze radnike vec robove u 3 smene za minimalac, tuzno

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.