Mionica na SPREG-u

      Нема коментара на Mionica na SPREG-u

Opština Mionica i ove godine  učesnik  je 19.  Sajma privrede Zapadne Srbije (SPREG) u Valjevu gde predstavlja 13 izlagača među kojima su Turistička organizacija Mionice, Udruženje žena „Svilen konac“ iz Mionice, vinarija „Đurđevića legat“ iz Ključa, opruge „Pet Mil“ iz Brežđa, firma „Auto-kabel“ iz Mionice, „Domaćinstvo Petrović“ iz Paštrića, destilerija „Srećković“ iz Bukovca, Kolarević Prodana (zimnica), Nada Dikić (ručni radovi), Vera Petković (domaći proizvodi), Zagorka Stojanović (šik šajkače), Isidora i Rada Čitaković (slike i ručni radovi), Dragiša Simić (ručni radovi).

– Mionica ima čime da se ponosi, a to su vredni i radni ljudi.  Jaka privreda znači jaka opština, a mi smo uz pomoć državne politike uspeli da dovedemo nove investitore i da otvorimo radna mesta gde ljudi zarađuju za život. Mionica je na istorijskom minimumu kada je reč o nezaposlenosti, manje od 300. Dobra vest za privredu naše opštine, ali i celog kraja jeste da se u narednom periodu očekuju proširenja kapaciteta firmi koje posluju u Mionici, a samim tim biće i više radnih mesta – kaže predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Iz Turističke organizacije Mionica kažu da je ove godine nakon prvog dana Sajma zabeležena veća posećenost nego prethodne kao i da su posetioci vrlo zaintresovani za proizvode iz mioničkog kraja.

Zvanični statistički podaci govore da se u Mionici više osnuje privrednih društava i preduzetničih radnji nego što se ugasi, a lokalna samouprava završila je prvu fazu radova na industrijskoj zoni u Radobiću uz pomoć Ministarstva privrede i Vlade Republike Srbije i u toku su pregovori sa potencijalnim investitorima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.