Janković: Očekujem da radovi na Orlovcu i Ključkim vrelima budu gotovi do leta

Predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je radove na izgradnji novog vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ i izvorištu Orlovac gde se izvode radovi na potpunoj rekonstrukciji i zameni azbestnih cevi u Osečenici.

Janković je tom prilikom istakao da ova dva projekta imaju veliki značaj za rešavanje pitanja vodosnabdevanja u 16 sela u mioničkoj opštini.

– Očekujem da radovi na Orlovcu i Ključkim vrelima budu gotovi do leta. Mi smo građanim obećali da ćemo rešiti problem vodosnabdevanja i upravo to i radimo. Meštani Osečenice, Brežđa, Tolića, Paštrića, Radobića, Ključa, Rajkovića, Robaja, Sankovića, Đurđevca, Šušeoke, Klašnića, Golupca, Mratišića, sela i varoši Mionica imaće kvalitetno i stabilno vodosnabdevanje. U ova dva projekta uložićemo oko 190 miliona dinara, a pripremamo i nove projekte kojim ćemo rešiti pitanje vodosnabdevanja na čitavoj teritoriji naše opštine – kaže Janković.

Radove na izvorištu Orlovac finansiraju Evropska unija i opština Mionica, a projekta je vredan oko 58 miliona dinara, dok radove na Ključkim vrelima vredne oko 130 miliona dinara finansira lokalna samouprava.

1 comment on “Janković: Očekujem da radovi na Orlovcu i Ključkim vrelima budu gotovi do leta

  1. Dragan

    bravo. nekad smo za nikoljdan jeli ribu a sad imamo lubenicu a uskoro nam stize i voda

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.