Vodovod na Divčibarama u fazi testiranja

Snabdevanje vodom nama najbliže turističke destinacije, Divčibara, uskoro će biti stabilno , a novoizgradjeni vodovod u punoj funkciji. Trenutno je u toku testiranje vodovoda .

„Nakon godinu dana intenzivnih radova izgradnja vodovodne infrastrukture na Dičibarama je praktično završena i trenutno je u toku testiranje“, potvrdjuje za Vamediu član Gradskog veća Vladimir Blagojević.

Projekat izgradnje vodovodne mreže, crpnih stanica i rezervoara realizovan je u vrednosti od 2,5 miliona evra , a ovim radovima obezbedjeno je stabilno snabdevanje vodom Divčibara.

„Raniji kapaciteti odnosili su se na postojeće jezero i činjenicu protoka vode od 10 l/s,  sada spajanjem sa dve nove bušotine , kod motela Pepa i odmarališta Stevan Filipović mi smo obezbedili skoro tri puta više vode . Rezervoar koji je izgradjen omogućuje i skladištenje vode . Ranije smo imali situaciju da u sezoni sušnih dana jezero nema pomenuti kapacitet pa je najveći deo Divčibara ostajao bez vode , sada je takva mogućnost isključena“, objašnjava Blagojević.

Na Divčibarama su  izgradjene dve crpne stanice, dva potisna cevovoda, jedan je prošao trasom  Valjevske ulice , ul.Poručnika Savičića i Radića i ul.Stari Grad do rezervoara zapremine 2h300m3  i drugi  potisni cevovod koji je prošao  ul.Gođevačkom do Valjevske ulice gde je spojen sa prvim cevovodom.

Gorući problem Divčibara , kanalizaciona mreža uskoro bi mogao biti rešen jer su kako saznajemo sredstva kao i sam projekat izgradnje kanalizacione mreže  odobreni su od strane Ministarstva zaštite životne sredine.

„Posebnu zahvalnost za vodovod dugujemo Kancelariji za javna ulaganja dok je Ministarstvo za zaštitu životne sredine na čelu sa ministarkom Irenom Vujović potpuno prepoznalo potrebe Divčibara u pogledu kanalizacije. Bez njih sve ovo ne bi bilo moguće iz budžeta grada, naveo je Blagojević“.

 

 

 

6 comments on “Vodovod na Divčibarama u fazi testiranja

  1. Milena

    Kako mogu da prikljuce bunar na sistem vodosnabdevanja bez prethodno utvrdjenih zona sanitarne zastite izvorista vodosnabdevanja.??????

    Reply
  2. Istina

    Три пута више воде, значи 30l/s.
    Pa zar neko misli da je to sada neki kapacitet???
    Za utrošene pare bi Tito sa cevima prečnika 100cm doveo dve cevi od akumulacije Stubo Rovni i turističko mesto bi imalo pijaću vodu. Zašto ne kažete da ta voda nije za piće o kojoj vi pričate i koju ste kao uz pomoć nekih političara obezbedili. Kakvi političari takva je i voda za piće.
    Elem zašto morate da pominjete imena političara? Sistem je bitan da funkcioniše, a ne imena,jer danas je Kurta, a sutra dolazi Murta…

    Reply
  3. Bednici

    Pa moraju, kampanja je u toku. Ne rade oni ovo zbog opste dobrobiti vec zbog jeftinih poena.

    Reply
  4. Анонимни

    Na Ljutom kršu i dalje skipljamo kišnicu. Taj vodovod do nas ne dolazi.

    Reply
  5. Sizif

    Jel zbog blizine vodovoda gospodjica iz Kancelarije dobila apartman na Divcibarima?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.