Dve ključne utakmice pred VK Valis – Svi u Petnicu

Vaterpolo klub Valis, kao najuspešniji sportski kolektiv u gradu,  drugu godinu zaredom igra Fajnal  for za ulazak u Premier Jadransku ligu. U petak sa početkom u 20.00 časova na bazenu u Petnici Valis dočekuje  Vaterpolo klub Primorac iz Kotora, a u nedelju sa početkom u 18.00 časova na bazenu u Petnici u goste dolazi  Vaterpolo klub KPK iz Korčule.

Potpredsednik VK Valis dr Saša Žunjić kaže da Valis ima razloga da bude ponosan na do sada postignute uspehe uprkos svim problemima koji se pojavljuju u radu kluba.

„Ušli smo medju 20 klubova sa prostora bivše Jugoslavije i dobro je poznato da su tu klubovi iz Crne Gore i Hrvatske sa velikom tradicijom , kao i srpski šampioni koji su prezentovali vaterpolo u svetu. Ove sezone smo u prilici da ostvarimo našu želju i udjemo u krug od 12 najboljih timova na ovim prostorima. Sve zavisi od naredne dve utakmice , a mogućnosti su nam realne da dobijemo Primorac kao prvoplasiranu ekipu .

Žunjić kaže da Primorac ima tradiciju dužu od 100 godina i veći budžet nekoliko puta od Valisa , ali da Valis ima mlade energične igrače koji  vole sport kojim se bave i uz takvu energiju sam klub lakše uspeva da savlada probleme na koje nailazi.

„Finansijski problemi, problemi sa igračkim kadrom, ali tu smo blizu elite. Nadamo se da će ova godina biti prelomna i da će ime ovog grada i našeg kluba postati konstantno i popularno u svetu vaterpola. Uspešni smo članovi Super lige sa respektabilnim pozicijama . Nismo bili topovsko meso i uspevali smo da se izborimo. A mi smo jedini klub koji nema zatvoreni bazen. Odete na Korčulu i vidite fantastičan bazen, odete u Rijeku ista slika , bilo gde , savršeni uslovi. Jedna ozbiljna infrastruktura pored bazena i ponovo apelujem i na nas i gradjane Valjeva i sve relevantne strukture da pokušamo da se dogovorimo da li je moguće da ispratimo te velike klubove sa uslovima. Mislim da su to rešivi problemi i da smo dužni sebi da dogodine udjemo u jednu stabilniju priču za dalje. Mi smo ove godine dali dobar deo maksimuma“, rekao je dr Žunjić.

Kapiten VK Valisa Aleksandar Kovačević posebno je naglasio potrebnu podršku navijača na predstojećim utakmicama.

„Regionalna liga je možda bila kvalitetnija ranije , ali sada je situacija dosta složenija . Mislim da u Petnici možemo Primorcu da otežamo posao , a kada je KPK u pitanju propustili smo neke šanse i sada nam je bitno da u narednoj utakmici budemo što odlučniji zato bih pozvao sve ljude da dodju  u Petnicu i oni budu nama vetar u ledja da ostvarimo što bolji rezultat“, rekao je Kovačević.

Promene u sistemu takmičenja, dva turnira sa klubovima iz Srbije opterećenje su za klubove po broju utakmica , mišljenje je trenera Miloša Sakovića .

„Kalendar je bio jako specifičan i dolazilo je i do promena kalendara iz nedelje u nedelju , ali prilagodili smo se i probali da izvučemo maksimum. U prvom turniru pobedili smo favorite Vukova , a napravili kiks protiv Proletera pa su usledile neke promene kadrovske . U drugom turniru izgubili smo od Vukova , nije bilo lako sa sedam igrača u bazenu.  Ono što je zanimljivo Primorac jeste dva puta pobedio KPK , ali oni su se pojačali sa par pojačanja iz dubrovačkog Juga , došao im je još jedan igrač iz Jadrana i sada su druga ekipa praktično. U Primorcu imamo ozbiljan sastav i dolaze sa najboljim ambicijama. Ono što nas remeti jeste broj povredjenih i bolesnih igrača. Momci koji su na treningu treniraju jako , ali ih nije dovoljno. Ali ako uspemo da napunimo Petnicu to je druga priča i siguran sam da će momci učiniti sve da izvučemo bodove koji su nam bitni za plasman“, rekao je izmedju ostalog Saković.

Kako se moglo čuti na konferenciji pred najavljene utakmice, mladje selekcije Valisa nedavno su bile na pripremama u Istanbulu , a čak tri generacije očekuju pripreme u Grčkoj te i da oni u svojim kategorijama postižu zavidne rezultate i svi zajedno čine budućnost valjevskog vaterpolo sporta.

1 comment on “Dve ključne utakmice pred VK Valis – Svi u Petnicu

  1. Jelena

    Trener koji sedi sa leve strane bi trebao da zna na kakav nacin treba da se obraca majci koja dolazi na trening svog deteta.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.