Pregovori o kandidatima za gradonačelnike I koalicijama u toku

Vrlo je moguće da nas lokalni izbori očekuju u junu . Iako još nema zvanično objavljenih koalicija , pregovori se uvoliko vode. Po svemu sudeći opozicija ne ide pod jednim imenom. Traže se I kandidati za gradonačelnika. Neka imena već poznata.

Zvaničnih objava o potpisanim koalicijama nema , a poslednje informacije govore u prilog tome da će opozicione stranke ipak ići u nekoliko kolona . Po istim informacijama  , na listiću  bi se mogle naći čak četiri opozicione liste .

U nezvaničnim razgovorima , Vamedia saznaje , da je razlog više opozicionih kolona u ponajviše u samim stavovima partija na vrhu. Jedni su vezani za centrale partija I njihove stavove dok drugi smatraju da s obzirom da su lokalni izbori odluke treba da budu vezane iskljulivo za paoličke organizacije na lokalu.

Iako nije zvanično objavljeno do sada je poznato da na okupu ostaju partije koje su I nastupale  na republičkim izborima u okviru koalicije Srbija protiv nasilja pojačani Novim DSS-om. Iz Beograda je najavljena I koalicija Narodne stranke , Dveri I Dosta je bilo, ali nakon te najave nije bilo informacija iz Valjeva koje to potvrdjuju.

Izvori Vamedie navode i da za sada Valjevski pokret otpora izlazi na izbore sa svojom samostalnom listom, a to će verovatno učiniti još neki poput novoformiranog Pokreta Sad.

Još uvek nema zvaničnih informacija ni o tome da li će socijalsti izaći na izbore u koaliciji sa nekim dok je Nebojša Tadić iz Zdrave Srbije najavio koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

Pregovori su u toku na više strana  , ali potpisa na papiru nema još uvek nema.

O GRADONAČELNICIMA 

Pored programskih usaglašavanja pregovara se I o kandidatima za gradonačelnika .

Izvori Vamedie navode da je koalicija Srbija protiv nasilja pregovarala sa dr Boškom Djukanovićem , ali da je isti odbio takvu mogućnost. “ Koliko je poznato SSP ima svoje kandidate , čak više njih , a u opticaju je I jedan lekar , ali za sada nema zvaničnih odluka. Lokalni front je predložio Ivana Manića I Ljubu Radovića za funkcije , a Manić je dobio u tom slučaju većinu glasova .Medjutim sam Lokalni front se još nije izjasnio koji bi od njih dvojice mogao biti kandidat za gradonačelnika.  Ostaje da se vidi ko su kandidati sa kojima se pojedinačno pregovara, svaka stranka”, navode dobro obavešteni izvori.

Da li će kandidat biti Manić ili neko drugi ostaje da se vidi , ali ne treba zaboraviti da je ovakva informacija data možda I kao “probni balon” da bi se videlo kako će javnost regovati. Da je I to moguće svedoči slučaj SNS-a koji je do sada u javnost puštao nezvaničnim kanalima više imena ne bi li se javnost pitala  da li aktuelni gradonačlnik Lazar Gojković ide na reizbor ili ne ?

Stranke van ovog bloka,  koje će učestvovati na izborima, u najvećoj meri, trebalo bi najverovatnije,  da imaju svoje lidere kao kandidate .

 

 

23 comments on “Pregovori o kandidatima za gradonačelnike I koalicijama u toku

  1. Mirko

    Ja ne znam zašto bi neko uopšte prihvatio da bude gradonačelnik ? Što? Da ga pljuju , vredjaju? Pa to niko neće

    Reply
  2. Koča

    Treba se zapitati kakvog gradonačelnika ovaj narod zaslužuje . Prema narodu i on . Znači , propast.

    Reply
  3. Ranko

    Ako su ovo kandidati za gradonačelnika,zašto Lazara Gojkovića menjati a može se tako reći i za vlast ko god da dodje nusta se na bolje nece promeniti, prava promena bi bila dolazak dr Boška Đukanovića na mesto gradonačelnika

    Reply
  4. Prototip

    Gradonačelnik treba da,se ugleda i da pogleda fb,kako to radi Teša,to je pravi gradonačelnik,e tako se to radi i voli svoj grad

    Reply
    1. Maja

      Profesor Ljuba Radović je defakto najbolji kandidat kojeg opozicija u ovom trenutku ima.

      Reply
  5. Deminer

    Koliko ste loši s probnim balonima.
    Malović pregovara sa dva kandidata. Glišić jednog, SNS Valjeva gura Z.J. neće niko zabavište više L.M…

    Reply
    1. vilijam

      sns va ne gura ZJ nego se ona sama gura tu. sns va je vecinski da ostane aktuelni ali uz velike promene esalona oko njega.

      Reply
  6. Marija Vasiljevic

    Najbolje resenje za nas grad jeste da i dalje na mestu gradonacelnika ostane Lazar Gojkovic, koji je jedino ozbiljno shvatio funkuciju gradonacelnika!
    Puna podrska Lazaru Gojkovic

    Reply
  7. Stranka

    Na čelu grada Valjeva biće gradonačelnica Zorica Jocić..Mnogima neće odgovarati koji su sada u vlasti,zbog raznih kombinacija.

    Reply
  8. MAJA

    U drugom mandatu sta ce uraditi Lazar Gojkovic , ostace istorijski upamceno kao jedini gardonacelnik Valjeva,koji je toliko uradio za svoj grad!

    Reply
  9. Vladanka

    Slažem se da je Lazar Gojković najbolje rešenje za NAŠ grad…još samo i MI da se ponašamo upola kao i on, da pokažemo da volimo ovaj grad i da zajedničkim snagama možemo da doprinesemo da nam život bude i bolji i lepši u NAŠEM VALjEVU.

    Reply
  10. Dragan

    koga god da nam odrede u beogradu mi na lokalu moramo slusati centralu i moramo da stanemo iza njega jer ako izgubimo izbore svi clanovi mogu da zaborave na privilegije koje sada imamo

    Reply
  11. Istina

    Ko obeća da će da uredno pere ulice i trotoare, da uredno održava zelene površine, da održava cveće, da sadi drveće, da prazni kontejnere i kante, da okreči fasade, da zabrani gradnju višespratnica u centru grada, da izmesti deponiju iz centra grada, da izmesti Austroterm iz centra jer od njega nam pomreše stanovnici, da zatvori Krušik i napravi poljoprivrednu plantažu da Valjevo ima jeftiniju hranu, da asfaltira ulice po selima kako bi se tamo još neko vratio, da natera institucije da rade svoj posao, policiju, inspekciju, lekare, da napravi novu bolnicu, a ne da peru pare na rekonstrukcijama, da stave u funkciju branu i obezbede pijaću vodu za sve građane Opštine, da konačno regulišu kanalizaciju kako u Valjevu tako i na Divčibarama i da dovedu pijaću vodu na Divčibare i zabrane dalju apartmansku gradnju na Divčibarama… Da urede sistem saobraćaja i parkiranja vozila u gradu…
    Ništa od navedenog Laza nije uradio!

    Reply
  12. Ana

    Valjevo je Glišićeva palanka i ne treba mu gradonačelnik. Valjevcima treba više škola da se bolje obrazuju i više psiholoških savetovališta da se leče od uvlakačkog karaktera.

    Reply
  13. Stela Rosa

    Lazar Gojković je dao veliki doprinos svojim radom boreći se za svoj grad.Zaslužio je da ponovo bude gradonačelnik.Svestan je suštinskih problema Valjeva,mnoge rešio,mnogi su u fazi rešavanja,a verujem da ako ostane tu i dalje može dati još više i bolje.Verujem u Lazara Gojkovića i ima podršku moje porodice i mene.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.