Jordan Jevtović iz Krčmara kod Mionice napunio 104. godine

Najstariji stanovnik opštine Mionica Jordan Jevtović proslavio je 104. rođendan, a tim povodom posetio ga je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

– I ove godine smo sa našim najvoljenijim deda Jocom da na pravi način proslavimo njegov rođendan. Ne treba živeti na Alpima da bi se živelo dugo i kvalitetno nego u našem Krčmaru gde je naš deda Jordan napunio 104. godine. Nikada neću zaboraviti kako nam je rekao da su se pre nosile pocepane pantalone, a sada za Svetog Nikolu jedemo lubenicu. On je naš ponos i daje nam inspiraciju i snagu – rekao je Janković.Jordan sa porodicom

Jordan Jevtović živi u Krčmaru. Više od veka proveo je u rodnom mestu gde je radio u lokalnoj prodavnici. Danas je penzioner.

– Hvala predsedniku opštine što me je i ove godine posetio. Očekivao sam ga i znao sam da će doći. Danas se mnogo bolje živi, pre smo išli pocepani, spavali pored furune. Pre si morao da budeš gladan, sada nije tako. A od kralja Aleksandra do ovog našeg, Vučić Aleksandra nije se bolje živelo – kaže deda Joca i za ovaj rođendan,  koji je sa gostima nazdravljao uz reči „živela Srbija“ i čašu piva, koje je počeo da pije, kako on kaže sad na Božić.

Jordan Jevtović rođen je 12. februara 1920. godine još dok se Srbija oporavljala od Prvog svetskog rata.  Unuci i praunuci ga redovno obilaze, a njemu pripada mesto omiljenog stanovnika sela Krčmar i najstarijeg stanovnika opštine Mionice.

 

2 comments on “Jordan Jevtović iz Krčmara kod Mionice napunio 104. godine

  1. Dragan

    bravo za deda jordana. sve je u pravu. pre dolaska na vlast presednika vucica se islo pocepano i spavalo pored furune a sad se za nikoljdan jedu lubenice sto je veliki napredak i usteda jer je kilo lubenica jeftinije od kila ribe. cestitke i bobanu presedniku sto svake godine ode da se slike s dedom jocom i tako mu uvelica slavlje

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.