Mionica Dan varoši proslavlja novim investicijama

U Mionici je  povodom Dana varoši održana Svečana akademija pod nazivom „Mionica, varošica, kraljica“. Mionica je za varoš proglašena ukazom kralja Aleksandra Obrenovića, pre 129 godina, 14. januara 1895. godine. Govoreći na svečanoj akademiji u Kulturnom centru predsednik opštine Boban Janković rekao je da Mionicu ove godine čeka nastavak realizacije započetih ali i pokretanje novih poduhvata.

– Danas možemo reći da živimo u periodu kada je naša opština pokrenula ozbiljan zamajac razvoja koji ni pod kojim okolnostima ne sme da stane.  I moramo još više da radimo. Svako od nas ponaosob i svi zajedno. I kao takvi, već smo učinili nešto dobro što će u velikoj meri popraviti sve buduće dane. Svesni smo da smo postavili veoma ambiciozne ciljeve, isto tako vidimo da su snovi postali stvarnost, i da smo napravili ozbiljne pomake, da smo ostvarili velike pobede koje su nas ujedinile baš kao i naše pretke 1895. godine kada su ostvarili veliki cilj. Nezaposlenost nam je na istorijskom minimumu. Privreda nam je iz dana u dan sve snažnija. I ono najlepše. Deca nam se rađaju. Zabležen je porast broja rođene dece. I to je najozbiljniji pokazatelj napretka naše zajednice. Pored toga, uspešno rešavamo višedecenijske probleme koje su tištili naše sugrađane – kazao je Janković i dodao da Mionica hrabro korača putem razvoja i da u tome ima ogromnu podršku državnog rukovodstva.

U prteklom periodu u opštini Mionica je obnovljen centralni park, gradi se Kuća Kolubarske bitke, rekonstruisane su škole, osnovan Centar za obrazovanje i razvoj, izgrađena najmodernija sportska hala u zapadnoj Srbiji, a iz dana u dan povećava se broj radnih mesta. Ove godine očekuje se nastavak radova na izgradnji vodovodnog sistema Ključka vrela, ali i početak radova na izvorištu Orlovac kojim će se uspešno rešiti problemi iz oblasti vodosnabdevanja. A očekuju se i dodatna ulaganja u obrazovanje, socijalnu zaštitu, poljoprivredu, infrastrukturu i kulturu.

-Ove godine, kao i do sada, nastavljamo sa investicijama koje će nam doneti kvalitetniji život. Važno nam je, da zbog bolje budućnosti, budemo jedna velika porodica jer, zajedno smo jači. Da se volimo i poštujemo, da radimo i da gradimo,  i da sanjamo velike snove, pa da jednog dana i naši ostvareni rezultati budu deo istorije – kazao je Janković.


Program u Kulturnom centru obeležio je muzički nastup profesora i soliste Marka Tomića, profesora i instrumentaliste Luke Jezidća, a pozorišni reditelj Miroslav Trifunović i glumac Branko Antonić u okviru programa ispričali su veoma značajnu i insprativnu priču  o bitnim događajima koji su obeležili nastanak i razvoj Mionice.

5 comments on “Mionica Dan varoši proslavlja novim investicijama

 1. Mioničani

  STRAŠNO kakva bestidna priča. Motajte kablove i za više sa ovakvima i niste.

  Reply
 2. Dragan

  mnogo je uradjeno a boban presednik jos nije spomenuo mnoge druge stvari kao linijski park i anfiteatar. jedino sto zameram je sto je doveo na proslavu ljude iz opozicije koji pricaju protiv vlasti i kako su izbori namesteni

  Reply
 3. Pera

  Kakva „varoš kraljica“ ??? Oduvek je bilo „Mionica nazor varošica“ !!!

  Odakle vam pare za investicije ? Znači opet republika !

  Reply
 4. Va

  svaka cast bobanu presedniku i mi valjevci cemo dolaziti sve cesce na plesni spektakl, cim mionicani dobiju puteve

  Reply
 5. Milutin

  kada će doći na red Banja Vrujci,pošto od nje ubirate veliki deo prihoda, poreza.I to je opština Mionica.I ona je vaše ogledalo

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.