Investicije Vodovoda u 2024. godini 68,8 miliona dinara

JKP Vodovod u ovoj godini planira investiciona ulaganja u visini od 68,8 miliona dinara od čega je najveći deo predvidjen iz sopstvenih sredstava 50 miliona i ostatak iz budžeta grada Valjeva. Medju rizicima u poslovanju navodi se starost PPOV u Goriću.

Ukupan prihod za 2024. godinu planiran je u iznosu od 645.980.552 dinara i veći je za 3,22% u odnosu na procenu realizacije za 2023. godinu. Planirano povećanje prihoda je rezultat povećanja fizičkog obima pružanja usluga iz osnovne delatnosti preduzeća.

U strukturi prihoda najveće učešće ima prihod od osnovne delatnosti u ukupnom iznosu od 575.780.552 dinara, i to prihod od prodaje vode u iznosu od 321.566.152 dinara, prihod od usluga odvođenja otpadnih voda u iznosu od 143.987.903 dinara i prihod od usluge prerade otpadnih voda u iznosu od 110.226.497 dinara. Prihod od osnovne delatnosti u 2024. godini je projektovan na osnovu planiranog fizičkog obima aktivnosti u 2024. godini i važeće odluke o cenama.

Ukupan rashod za 2024. godinu planiran je u iznosu od 644.045.015 dinara.

U strukturi rashoda dominiraju poslovni rashodi koji su u 2024 godini planirani u iznosu od 633.740.015 dinara i isti učestvuju sa 98,40% u ukupnim rashodima.Shodno odnosu planiranog dobitka i rashoda ovo preduzeće očekuje neto dobitak u iznosu od 1,9 miliona dinara.

U ovoj godini predvidjene su investicije u vrednosti od 68,8 miliona dinara od čega je 18 miliona dinara iz budžeta grada , a ostalo iz sopstvenih sredstava.

Najveći deo investicionih ulaganja se odnosi na ulaganje u postrojenja i opremu, kao i rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže zbog velikog broja kvarova na mreži rekonstrukcija se odnosi na zamenu starih azbestnih cevi, dok izgradnja podrazumeva proširenje vodovodne mreže i nastavak starih projekata.

JKP Vodovod izmedju ostalog, planira radove u ovoj godini na rekonstrukciji vodovodne mreže u : Zemunskoj ulici,  Laze Lazarevića , Zlatiborskoj  , Popučkama . Programom je predvidjena i  rekonstrukcija radionice za popravku cisterni u Goriću , sanacija krova na postrojenju Pećina, rekonstrukcija CS Suva česma , zamena rešetki u PPOV Gorić. Zbog starosti službenih vozila. Preduzeće planira zanavljanje voznog parka, tačnije, nabavku dva putnička terenska vozila.

Na zahtev osnivača, JKP „Vodovod-Valjevo“ upravlja i održava čak četiri seoska vodovoda i to: Kukalь, Prskavac, Žabari i Kamenica. Seoske vodovode odlikuje veliki broj kvarova tokom godine što prouzrokuje česte intervencije, zbog čega su planirana investiciona ulaganja u održavanje i rekonstrukciju Istih.

U programu poslovanja koje je usvojilo Gradsko veće kao jedan od visokih rizika poslovanja navodi se dostrajalost opreme i starost samog Postrojenja za preradu otpadnih voda u Goriću , stim u vezi ovo preduzeće u 2024. godini izvešće i odredjene radove i ulaganja .

1 comment on “Investicije Vodovoda u 2024. godini 68,8 miliona dinara

  1. Istina

    Ima li nekih planova i da li neko zna da kaže kada će Divcibare biti snabdevene sa pijaćom vodom?
    Neverovatno je kako vlast funkcionise, kako dozvoljava izgradnju Divcibare bez pitanje vode, a o fekalnom kanalizaciji i da ne pričamo…
    Jasno je da ovi jedni sto imaju pare i hoće još vise da imaju grade apartmane, podmićuju institucije, podižu spratove, ali nije jasno šta je sa inteligencijom ovih drugih sto kupuju apartmane bez pijace vode, ili je to samo ubacivanje novca 7 legalne tokove?
    Da i zna li neko da kaže šta je od spratnosti dozvoljeno da se zida na Divcibarama. Gore nazivaju spratove potkrovljima 1, 2, 3, pa to nema nigde…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.