U Mionici uručene nagrade najboljim učesnicima jubilarnog desetog Svetosavskog nagradnog konkursa i najboljim učenicima

Povodom 27. januara i školske slave Sveti Sava, u Mionici su uručene nagrade učenicima koji su pobedili na  jubilarnom desetom Svetosavskom nagradnom konkursu Srednje škole “Mionica“ kao i učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima.

Na Svetosavskom konkursu su učestvovali osnovci i srednjoškolci iz mioničkih škola.  Mlađi osnovci takmičili su se u likovnoj, a stariji u literaranoj i likovnoj kategoriji. Na temu konkursa „Svetlost Svete Gore“ stiglo je oko 85 radova. Svi učenici dobili su pohvalnice, a najbolja 22 rada nagrađeno je knjigom, paketićem i novčanim nagradama u vrednostima od 15, 10 i 8 hiljada dinara.
Dan ranije, 26. januara u čast Svetom Savi, u  prepunom Kulturnom centru Mionice održana je svečana akademija gde su nagrađeni najbolji učenici.

– Imamo divnu i talentovanu decu. Važno je da nastavimo da gradimo našu kuću, našu Mionicu i našu Srbiju. Imamo jednu zemlju i jedan život. I zato je veoma bitno da se posvetimo lepim stvarima. I da se baš večeras okrenemo oko sebe, pogledamo jedni druge, uputimo lepu reč i da sa ove akademije odemo sa mišlju da svim ljudima oko nas želimo ono što želimo i sebi, jer to je svetosavski put kojim treba da idemo – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Na svečanoj akademiji nastupili su hor Predškolske ustanove „Neven“, polaznici muzičke škole „Živorad Grbić“ u Mionici, hor „Vučari“,  etno grupa „Mione“, kulturno umetničko društvo „Vojvoda“, foklorni oktet „Abrašević“. Program je obeležio i nastup soliste i instrumentaliste Marka Tomića i Luke Jezdića.

 

2 comments on “U Mionici uručene nagrade najboljim učesnicima jubilarnog desetog Svetosavskog nagradnog konkursa i najboljim učenicima

 1. Dragan

  cestitke bobanu presedniku na sjajnoj besedi koju je odrzao i zato sto koraca na svetosavskom putu jer i sveti sava je isto pohodio grcku kao i nas boban

  Reply
  1. Ishs

   mogo bi boban presednik da uradi put do Divaca umesto sto o svetosavskom putu baljezga

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.