Tehnička oprema i didaktička sredstva za mionički Dom zdravlja

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u saradnji sa opštinom Mionica donirala je Domu zdravlja tehničku opremu, didaktička sredstva, igračke za mališane u vrednosti od 300 hiljada dinara, za odeljenje pedijatrije kako bi prostor bio podsticajan i prijatan za decu. Pored toga, donirana su i tri laptop računara.

Projekat „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“ u Mionici se sprovodi više od godinu dana, a za to vreme održane su brojne edukacije, mesec roditeljstva u junu gde su bile uključene mnogobrojne mioničke porodice.

Projekat ima za cilj unapređenje lokalnih javnih politika i propisa i razvoj institucionalnih i profesionalnih kapaciteta lokalne samouprave i sektora zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite za sprovođenje lokalnih usluga namenjenih pružanju dostupne, kvalitetne i održive podrške roditeljima u periodu ranog razvoja deteta.

Projekat zajedno sprovode UNICEF, Harmonija – Centar za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima i SKGO, uz finansijsku podršku Fondacije LEGO.

Podrška roditeljstvu u opštini Mionica sprovodi se kroz razne programe. Za mioničke porodice obezbeđena je jednokratna novčana pomoć, kolica za bebe, auto-sedišta, besplatni časovi u Centru za obrazovnje i razvoj, besplatne knjige, prevoz za đake, pripremna nastava za osnovce i još mnogo toga.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.