Europrom za kulturu

Bojana Perić: “Kupovina u Europromu nikad neće zvučati lepše nego ovog decembra!”

Kompanija Europrom I Muzička škola “Živorad Grbić” predstavili su aktivnosti koje će zajednički realizovati u sklopu projekta “NOTE NAMA VREDNE” početkom decembra.

Europrom je, s ciljem omogućavanja što prijatnijeg ambijente za kupce, odlučio da će u dva prodajna objekta – jednom u Eurocentru I drugom u Železničkoj ulici – tokom čitavog radnog vremena biti emitovani snimci nastupa učenika muzičke škole “Živorad Grbić”. Bojana Perić, direktorka marketinga kompanije Europrom objašnjava da su ciljevi ovog projekta višestruki a da tiču se pružanja podrške mladim muzičarima da se njihova muzika čuje dalje I da se klasičnoj muzici kao takvoj prida značaj koji zaslužuje.

“Svedočimo vremenu u kom je sistem vrednosti iskrivljen, a nadolazeće generacije u velikoj su meri izložene negativnosti I lošim primerima. Mi I muzička škola nemamo iste delatnosti, ali najzdraviji način da se izborimo sa negativnošću jeste upravo da svako od nas u svom polju delovanja da doprinos da se radi upravo suprotno – da se priča o lepim stvarima, da stvaramo jednu lepu klimu I zdrav ambijent I da na taj način menjamo sistem vrednosti”, istakla je Perić.

Muzička škola “Živorad Grbić” postoji skoro čitavih 70 godina, a sa Europrom-om sarađuje godinama unazad. Tokom te saradnje kompanija je imala priliku da bliže sagleda sve aktivnosti koje se realizuju u muzičkoj školi, te da u njenim učenicima prepozna potencijal koji bi doprineo stvaranju dobre društvene I kulturne klime grada Valjeva.

“Naša misija je da kroz muzičko obrazovanje izgradi jedno kvalitetnije I plemenitije, I u svakom smislu, kreativnije društvo koje će jednog dana voditi grad Valjevo. Mnogi od nas svesni su širokog spektra osobina I vrlina koje muzika budi I u deci u u odraslima. Međutim, mnogi ljudi imaju taj elitistički pristup umetnosti, pa muziku I sve ono što se radi kod nas u školi doživljavaju kao nešto što je prijemčivo samo jednom malom broju ljudi”, objašnjava direktorka valjevske muzičke škole Suzana Radovanović Perić.

Ipak, postoje I oni koji razmišljaju drugačije, a kompanija Euriprom nastoji da te vrednosti prenesu I van zidova muzičke škole I učine ih vidljivim većem broju građana I time ispuni svoju misiju stvaranja boljeg društva. U objektima Europroma u toku decembra slušaće se note kako I klasične, tako I filmske, moderne, evergrin muzike, a svakako da ni nacionalne muzike neće izostati, s obzirom na to da u muzičkoj školi postoji I odsek srpskog tradiocionalnog pevanja.Kupci će imati priliku da uživaju u snimcima najboljih učenika, ali I profesora raznih ansambala.

Aktivno angažovanje talentovanih muzičara kompaniji Europrom poslužilo je kao povod za donaciju koja će biti namenjena kupovini nove garderobe za jedan deo školskih ansambala, te učenici neće samo dobro zvučati, već dobro I izgledati.

Po svemu sudeći, Valjevci će imati priliku da se I sami uvere u to da su sve te note ustvari note svih nas za svakoga od nas, I da su važne ne samo za pojedince, već I za ceo grad.

Marija Kuzmanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.