Besplatna škola glume u Mionici

Sva deca na teritoriji opštine Mionica imaju priliku da besplatno pohađaju časove glume koje organizuje Centar za obrazovanje i razvoj, a pod pokroviteljstvom opštine Mionica. Škola glume u Mionici postoji do 2018. godine i vode je diplomirane glumice Marijana Andrić i Maja Lukić,  a do sada je kroz školu prošlo više od stotinu dece koja su stekla razna glumačka znanja. Novi polaznici svake godine prikazuju svoje javne časove na kojima izvode početne vežbe glume, dikcije, vežbe improvizacije na zadati tekst, brzalice i drugo. A časovi se održavaju u rekonstruisanom Kulturnom centru „Mionica“ gde su deci obezbeđeni svi neophodni uslovi.

Polaznici su do sada izvodili predstave „Naša deca“ po tekstovima Duška Radovića i Gvida Tartalje, „Sedam Snežana i patuljak“, po tekstu Todeta Nikoletića, „Uspavana lepotica“ po tekstu Radmile Knežević, i  predstavu „Grad sa zečijim ušima“ po tekstu Stevana Pešića. Takođe, polaznici učestvuju na mnogim kulturnim događajima, akademijama, recitalima i dr. Trenutno školu pohađa dvadesetoro dece, a svi zainteresoviani mogu se prijaviti  na broj 0644824438.

Centar za obrazovanje i razvoj osnovan je 2016. godine sa ciljem zadovoljavanja potreba građana u oblasti obrazovanja i razvoja ljudskih resursa na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou i za pružanje obrazovno-zabavnih i sportskih aktivnosti. A mioničkoj deci na raspolaganju se besplatni časovi jezika, glume, folklora, plesa, gimnastike, pripremne nastve za prijemni i dr.

 

4 comments on “Besplatna škola glume u Mionici

 1. Dragan

  svaka cast bobanu presedniku. deci je omoguceno da glume i dovedene su glumice sa strane kako nebi dali pare onom iz demokratske stranke

  Reply
  1. Zoran

   Kom to Dragane iz DS? Ako misliš na onog što uzima lovu (a dobio i stan od Dušana pa ga izigrao) od Valjeva već 40 godina, on je oduvek bio ND i Radikal. Sad malo i kadrovi SPS da se ovajde. Nego šta.

   Reply
 2. Blokbaster

  svaka cast bobanu presedniku sad ce mionicani da, pored sto ce da znaju da igru, nauciti i da glumu. Danas mionica, sutra Holivud. Holivud ipak ima vodosnabdevanje

  Reply
 3. Sveznanica

  Nije tacno da su dovedene da strane.Andricka je snaha Miroslava Kobrlja a I ova druga je necija kcerka,snaha iz redova sns.Niste dobro obavesteni Ili velicate presednika .Jos znam pojedinosti vezano za ovo,Ali za da toliko.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.