Valis sa Vegom u nove pobede

Vaterpolo klub Valis od ove sezone nastupaće pod imenom Valis Vega, pošto je sa renomiranom gradskom kompanijom potpisan ugovor o generalnom sponzorstvu, koji bi kako je navedeno na konferenciji za novinare trebalo da bude dugoročno rešenje za valjevske vaterpoliste.

Predsednik kluba Nebojša Stojaković istakao je da će „vidre“ u narednoj sezoni pokušati da još više pomere granice koje su dostigli i da će ambicije Valjevaca biti najviši dometi u Super ligi, plasman u Premijer Regionalnu ligu i što bolji rezultat u Evrokupu.

S tim u vezi Stojaković je izrazio zadovoljstvo učinjenim naporima uprave u formiranju kvalitetnog igračkog pogona seniorske selekcije, ali i uloženim trudom u potrazi za sponzorima.

„Pokucali smo na sva vrata u Valjevu, obišli smo sve privredne subjekte ukazujući na značaj sporta kojem smo se posvetili, jer u klubu trenira blizu 400 dece našeg grada i mislim da smo objasnili važnost postojanja vaterpolo kluba za pravilan razvoj dece i omladine. U tim susretima smo potencirali da se novac ulaže isključivo za rad svih selekcija i da su uz seniore jedini plaćeni članovi kluba naši treneri, dok svi mi ostali ovo radimo isključivo volonterski“, rekao je Stojaković.

Uprava kluba od sada je i zvanično jača za doktora Sašu Žunjića, vrsnog hirurga, koji će obavljati funkciju potpredsednika Valis Vege, a koji je i minulih godina bio uz Valisovce.

„Drago mi je što ću biti u prilici da još ozbiljnije pomognem svojim prijateljima, koji svih ovih godina vode Valis. Mislim da bi pored imena generalnog sponzora Vege u naziv kluba valjalo dodati i reč feniks, pošto se ko zna koji put dižemo iz sopstvenog pepela“, poručio je Žunjić, a na opasku da bi valjalo razmisliti i o prefiksu ZC, imajući u vidu da su on i Stojaković perjanice valjevskog Zdravstvenog centra, Žunjić je otkrio da njih dvojica nisu jedini lekari koji vole vaterpolo i da će u budućnosti upravu pojačati još nekim imenima zdravstvenih radnika.

Šef stručnog štaba Miloš Saković osvrnuo se na takmičarske izazove:

„Prethodne noći je obavljen žreb za Evrokup u kojem ćemo startovati nadmetanje već 21. septembra, i moram da kažem da smo upali u grupu smrti koja će se do 24. septembra takmičiti u Šapcu. Pored naša dva tima, u grupi A su još italijanska Ortiđa, francuski Nojski la Sek i Dinamo iz Bukurešta. Rivali su veoma jaki, puni su iskusnih internacionalaca, imaju zapažene rezultate, ali koliko je nama neugodno što igramo protiv njih, toliko je i njima neprijatno što za rivala imaju Valis Vegu“, konstatovao je Saković.

Sistem takmičenja je takav da će iz naše grupe dalje ići dva kluba, koji će ući u novoformiranu grupu od šest timova, koji će igrati dvokružno svako sa svakim, kod kuće i u gostima.

Pre evropskog iskušenja Valis Vega 16. septembra gostovanjem ekipi Taša u Beogradu startuje nadmetanje u B grupi Prve Super lige.

Pored Taša rivali u B grupi su još „Novobeogradski vukovi“, „Crvena zvezda“, „Radnički“ i niški „Nais“, a zamišljeno je da se igra jednokružno pet kola.

Valis Vega će tri utakmice igrati u gostima, dok će u Valjevu dočekati Nais 1. oktobra i Crvenu zvezdu 28. oktobra.

Tri prvoplasirane ekipe će sa još tri najbolje iz grupe A formirati novu grupu, u kojoj će se timovi boriti za što bolju poziciju za plej of.

Na današnjem susretu sa novinarima govorio je i kapiten Aleksandar Kovačević, koji smatra da je ekipa jača od prošlogodišnje i da bi trebalo da ostvari zapačen rezultat, a od Kovačevića se očekuje da uprkos brojnim ponudama sa strane produži vernost vidrama na još četiri godine.

Javnosti je predstavljen i 16-ogodišnji David Stefanović, učenik Tehničke škole i izdanak Valisove vaterpolo škole koji je potpisao prvi četvorogodišnji ugovor sa klubom.

Kada je reč o A1 Regionalnoj ligi, Valjevci imaju najviše ambicije i želju da ove sezone izbore plasman u Premijer ligu, u čemu će im, po Sakovićevim rečima, najveći rival biti Primorac.

 

1 comment on “Valis sa Vegom u nove pobede

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.