U Mionici obeležen Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu

Delegacija opštine Mionica na čelu sa predsednikom Skupštine opštine Mionica Darkom Jevtićem položila je danas venac  na spomen obeležje u porti Crkve Vaznesenja Hristovog u znak sećanja na Dan oslobođenja Mionice koji se obeležava 11. septembra.

A delegacija Udruženja penzionera „Vojvoda Mišić“ položila je vence na druga spomen obeležja posvećena Drugom svetskom ratu na teritoriji opštine. Prigodni program održan je u Kulturnom centru koji je podsetio  na događaje kada su snage Ličke brigade oslobodile Mionicu od okupatora, 11. septembra 1944. godine.

– Slava svim herojima koji su položili živote za oslobođenje našeg mesta, naše zemlje. Naše je da čuvamo sećanja, ali i da se sa još više hrabrosti, volje i rada borimo za razvoj naše opštine – rekao je Jevtić.

Glumac i voditelj Branko Antonić  ukazao je  na važne događaje koji su odigravali u Mionici u periodu od 1941. do 1944. godine, a  umetničkom delu nastupila je etno grupa „Mione“ pod upravom profesora Milene Urošević.

 

3 comments on “U Mionici obeležen Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu

  1. Zoran

    Pa gde nađoste ovog Đeneralovog bradonju da vam ukazuje na događaje iz 1944. i upoznaje omladince o odlobodilačkim tekovinama Mionice i KPJ? Mada je on bio njin, bar do skoro, a eto i prilike da se uzme 200, evrova.

    Reply
    1. grk u apsu

      Danas su ti komunisti najveci cetnici, a cetnici najveci staljinisti. Sve se to lako prepakuje. Za cas se ta Chichina brada zameni sa Chegevarinom i obrnuto.

      Reply
  2. Dragan

    bravo. mionicani su uvek bili slobodarski narod i za tu slobodu su znali da poteraju svabe preko drine a u novijoj istoriji cak i da zapale necija kola samo ako im bude ugrozena sloboda

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.