Povećanje minimalne zarade za 2024.god

Vlada Republike Srbije donela  je Odluku o visini minimalne cene rada za period januar–decembar 2024. godine, prema kojoj će minimalna cena rada, bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, za narednu godinu biti povećana na 271 dinar po radnom času.

To znači da će minimalna cena rada umesto dosadašnjih 230 dinara biti povećana na 271 dinar po času, što je povećanje za 17,8 odsto.

Nakon ovog rekordnog povećanja, minimalna zarada će iznositi 47.154 dinara, odnosno prosečno oko 401 evro mesečno, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

5 comments on “Povećanje minimalne zarade za 2024.god

  1. Nekad bejaše što bi naše

    Moj pokojni otac u Vistadu kod ing.Stankovica pre II sv.rata i mao je dinar ipo na sat,a za dinsr je mogao da kupi kilo duvan čvaraka i veknu belog hleba,u truloj kako su nas učili Kraljevini Jugoslaviji

    Reply
  2. Valjevac

    Šta ih košta drugi rade i plaćaju Vlada samo troši. Smanjili se prihodi pa udri gde može. Reklama još jedna za parizer .

    Reply
  3. Dragan

    nikad vece plate nisu bile. mozda su bile vece devedesetih kad je bila hiper inflacija ali realno 400 evra minimalac to smo mogli da sanjamo

    Reply
  4. Mirko

    Koliko god da podignu plate , uvek isto mogu da kupim a mozda i manje.
    Tako da je vizuelni efekat super a prakticno nista.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.