Podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor

Agencija za bezbednost saobraćaja objavila je javni poziv za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor, koji služi da zaštiti vozača traktora prilikom prevrtanja. Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu se prijaviti putem sajta Agencije.

Tim povodom, pozivaju se sva zainteresovana fizička i pravna lica na teritoriji Republike Srbije koja ispunjavaju uslove Uredbe o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor, da zaključno sa 30. septembrom 2023. godine podnesu zahtev Agenciji za bezbednost saobraćaja. Zahtevi za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama podnose se Agenciji u zatvorenoj koverti na adresu: Bulevar Mihaila Pupina broj 2, 11070 Novi Beograd, sa naznakom „Zahtev za subvencionisanu dodelu novog zaštitnog rama“.

Modeli i tipovi traktora za koje se vrši subvencionisana dodela ramova su IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 i  IMT 549.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je opredelilo 125.000.000 za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama iz budžeta Republike Srbije u 2023. godini. Planirano je da se subvencija prema Uredbi sprovodi i u narednoj godini.

Podsećamo da je jedna od glavnih mera za smanjenje broja stradanja usled prevrtanja i pokušaj minimiziranja povreda vozača traktora, kada dođe do nezgode, ugradnja ispitanih i odobrenih zaštitnih struktura (ramova). Zaštitni ram služi da pruži zaštitu vozača traktora prilikom prevrtanja.

U Republici Srbiji, u protekle tri godine, u saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali traktori, izuzimajući nesreće van puteva (njive, šume, livade), poginulo je 83, a povređeno 542 lica.

Javni poziv sa pratećim formularima za podnošenje zahteva, kao i sve dodatne informacije, mogu se naći na sajtu Agencije: https://www.abs.gov.rs/%D1%81%D1%80/obavestenja/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-za-subvencionisanu-dodelu-zastitnog-rama-za-upotrebljavani-traktor .

Grad Valjevo

 

2 comments on “Podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor

  1. Dragan

    Drzava brine o seljacima. Omoguceno im je da kupe ramove za traktore. Cesto organizujemo doktore da u kampanji idu da seljacima mere pritisak. Svako ko je registrovao gazdinstvo moze da uzme karticu i kupi dizel dosta jeftinije od obicnih gradjana i ljudi to cene i zato imamo mnogo biraca bas u selima

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.