Uspešna provera u Kragujevcu

Vaterpolisti Valisa nastupili su proteklog vikenda na izuzetno kvalitetnom međunarodnom turniru u Kragujevcu na kojem su nastupili domaći Radnički, Crvena zvezda, Šabac i reprezentacija Irana koju kao selektor vodi naš trener Dejan Milaković.

Vidre su zabeležile trijumfe nad učesnikom Lige šampiona Steauom (15:13), Iranom (11:6) i Crvenom zvezdom (18:17 nakon peteraca), dok su poražene od Radničkog (9:11) i Šapca (20:6).

Po povratku iz Kragujevca šef stručnog štaba Miloš Saković istakao je da je zadovoljan prikazanim nivoom igre i rezultatima, s tim što ovo još uvek nije pravo lice, kako rival tako ni našeg tima.

„Odigrali smo veoma jak turnir sa ekipama koje imaju najviše ambicije u domaćem takmičenju. Startna pobeda nad Steauom bila je iznenađujuća za sve, a isti efekat imao je i trijumf nad Zvezdom posle remija i peteraca. Jasno je da svi još uvek traže pravu formu i da ni oni ni mi nismo na svom maksimumu.

Ovaj trunir, kao i prethodni u Beogradu, ispunili su naša očekivanja. Probali smo sve igrače na koje računamo u novoj sezoni, videli smo koliko trenutno možemo i na čemu još treba da radimo do početka prvenstva, a pre toga nas čeka kvalifikacioni turnir u Evro kupu 20. septembra za koji ćemo rivale saznati 10. septembra.

Raduje me što su svi igrači dali svoj trenutni maksimum i što su pokazali karakter i borbenost kada je bilo teško. Očekujem da će nas te osobine krasiti tokom sezone i zbog toga sam veoma zadovoljan“, rekao je Miloš Saković.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.