Razlaz u Narodnoj stranci u Valjevu-Većina podržala Aleksića

Gradski odbor Narodne stranke u Valjevu u većini je podržao  Miroslava Aleksića  i biće deo ubuduće Aleksićeve političke grupacije. Miloš Milivojević dojučerašnji predsednik NS u Valjevu kaže za Vamediu da je većina GO podržala Aleksića podržavajući time i stav samih gradjana kojima je odveć dosta političara koji su godinama na političkoj sceni Srbije te da su narodu potrebna nova lica koja donose novu energiju.

Miloš Milivojević doskorašnji predsednik GO Narodne stranke u Valjevu kaže da članstvo u Valjevu nije bilo isprva upućeno u dešavanja u vrhu stranke. „Kasnije se to sve spustilo na GO u celoj Srbiji. Tako da smo u Odboru s jedne strane imali težnju da se podrška da Miroslavu Aleksiću dok je s druge strane deo članstva smatrao da je to pokušaj rušenja stranke. Da bi neka odluka bila doneta neophodno je da postoji kvorum , a grupa koja je iskazala podršku Vuku Jeremiću praktično je bojkotovala rad i nije dolazila na sednice zbog čega nije bilo kvoruma. Na kraju smo ipak obezbedili kvorum i sedam od 12 članova Gradskog odbora se izjasnilo za Miroslava Aleksića“, kaže Milivojević.

On navodi da je očigledna razlika u mišljenjima , a iz vrha stranke stiglo je jedino obaveštenje o održavanju vanredne izborne skupštine stranke. Na pitanje Vamedie šta je bilo presudno da većina GO u Valjevu podrži Aleksića , Milivojević kaže da je to mišljenje i većine gradjana sa kojima su razgovarali.

„To je impuls koji je došao iz naroda, to se jednostavno osećalo, na štandovima na protestima . On je za njih postao neko ko se čekao. Mišljenje je većine da će on bolje voditi opozicionu priču. Narodu je jednostavno dosta i prezasićen je ljudima koji su 30 godina u politici, nije to samo slučaj sa Vukom već i ostalima Djilasom, Dačićem , da ne nabrajam sad . Narodu je jednostavno dosta tih ljudi . Potrebna je neka nova energija“, kaže Milivojević.

S obzirom da se u Valjevu najpre „pocepala“ Stranka slobode i pravde , a sada i Narodna stranka čiji će deo koji je podržao Aleksića biti zapravo deo nove političke opcije koju će Aleksić predvoditi , Vamedia je Milivojevića pitala i o mogućnostima jedinstvene opozicije na narednim izborima.

„Mi se nadamo da ćemo imati svu opoziciju na jednoj strani ili bar u dve kolone , ne vidim kako bi se moglo drugačije. Postoje ciljevi koji su svima zajednički i koji dele sve opozicione partije i zato verujem da je to potrebno da opozicija bude na jednoj strani zajedno . Realno bi bilo da imamo posle izbora jednu prelaznu vladu sa oročenim mandatom , a da nakon toga imamo izbore gde će svaka partija izaći sa svojim programom. U narodu se ta potreba uveliko oseća i mislim da i svi ovi protesti to dokazuju i idu u prilog tome“, kaže Milivojević.

S druge strane Predsedništvo Narodne stranke izdalo je saopštenje za javnost u kom se navodi:

„Predsedništvo Narodne stranke je konstatovalo da su 264 člana stranke, među kojima je i nekolicina bivših funkcionera, napustila stranku.

Svi postojeći odbori Narodne stranke širom Srbije (67) nastavljaju da funkcionišu i pripremaju svoje lokalne skupštine, koje je Izvršni odbor stranke zakazao za septembar i prvu polovinu oktobra.

Grupa okupljena oko Miroslava Aleksića i Borislava Novakovića je odlučila da odustane od fer i demokratske utakmice u okviru stranke, na kojoj bi svi članovi Narodne stranke imali pravo glasa.

Ovaj beg od demokratskog izjašnjavanja je znak slabosti i nepoštovanja institucija i temeljnih vrednosti na kojima je osnovana Narodna stranka.

Bez obzira na brojne neistine i uvrede koje su naše dosadašnje kolege u prethodnim nedeljama iznosile na račun stranke i njenog rukovodstva, želimo im sreću u budućem političkom delovanju i partnerstvima.

Pokušaj cepanja Narodne stranke predstavlja korak unazad za ideju iskrenog zajedništva svih političkih snaga koje su spremne da se bore protiv korumpiranog režima za promene u državi. Apsurdno je apelovati na opoziciono jedinstvo, a u isto vreme sprovoditi raskol u sopstvenoj stranci.

Narodna stranka ostaje odlučno posvećena očuvanju nacionalnih interesa, pre svega suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, kao i uspostavljanju stabilne demokratije zasnovane na vladavini prava.

Nakon svih udara kojima smo bili izloženi u prošlosti, pokazivali smo dostojanstvo i postajali snažniji, izazivajući bes kod onih koji su te udare planirali i sprovodili. Isto će se dogoditi i ovog puta.

Predsedništvo Narodne stranke“

 

 

 

10 comments on “Razlaz u Narodnoj stranci u Valjevu-Većina podržala Aleksića

  1. Pitam samo

    Aleksic koji je za vreme vlasti demokrata bio gradonacelnik Trstenika je vase novo lice za kime zudi narod? Nekad se zaista pitam sa koliko mozga razmisljaju ovi lokalni politicari kad daju izjave i sta misle o narodu kome pokusavaju takvu jednu glupost da prodaju?

    Reply
  2. Valjevac

    Program Ove grupacije je pisao mason (pocaski veliki majstor) Novosadske loze sa oko 2000 clanova. Najesen ce verovatno srusitii vlast. Ako dodju na Vlast pravosudje ce ocistiti. Pitajte Aleksica Vi novinari ko mu je pisao program.

    Reply
  3. Istina

    Српска посла, српска политка…
    Нема ту демократске снаге за промену система… Још смо у Брозовом времену. Сви лидери мисле да остану доживотни председници како политичких организација, тако и синдикалних организација. Па није чудо што Вучићу у посету долазе лидери земаља који владају по 40 година…
    Туга и брука! Неко се прода јефтио, а неко скупо, али сваки Србин има своју јадну и бедну цену јер га не занима држава и друштво. Ми немамо још дефинисану државу!
    Омладино пакуј кофере и не губи време.

    Reply
    1. Pera

      Tačno, kakava država sa minimalcem od 40.000 dinara gde je potrošačka korpa 120.000 dinara i gde je pola Srbije oko minimalca…
      Kako se to društvo zove gde oko 20% građana ima 95% kapitala u državi? Na šta to vodi? Gde mi idemo? Pa jasno je to svima, mi se nemožemo odupreti ni jednom neprijatequ sa ovolikom socijalnom razlikom u društvu… Šta mislite koliko građana voli svoju zemqu? Šta mu država daje?
      Poslušajte slovenačke studente koji kažu: „Imali smo sreće da se rodimo u ovako lepoj i uređenoj zemlji“…, a naši?

      Reply
  4. The end

    Jesen je blizu,zato je Vučić nagario kampanju,poslali su mu svilen gajtan,idemo Miroslave neka piše program ko god hoće samo da ode organizovana mafija na čelu sa Don Aleksandrom

    Reply
  5. Patuljak

    Primio se ovaj Aleksić opasno,on je revolucionar,on spašava zemlju . Hoće čovek državu da vodi,sila jedna od metar pedeset .

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.