Korak po korak napred

      1 коментар на Korak po korak napred

Vaterpolo klub Valis ima jasno definisanu politiku kada je reč o načinu razvijanja i napredovanja korak po korak, a jedan od glavnih krivaca za to je Predrag Mihailović, koji od 2015. godine obavlja funkciju sportskog direktora, iako je zbog profesionalnih obaveza uglavnom prilično udaljen od Valjeva.

Peđica, kako ga od milošte svi zovu, ima iza sebe ogromno igračko iskustvo u Partizanu, u periodu kada je ovaj klub bio rasadnik reprezentativaca, a značajnu nadogradnju je stekao u turskom Galatasaraju i kasnije kao selektor australijske ženske vaterpolo reprezentacije.

Ove godine pred Mihailovićem je izazov vođenja prvog tima Galatasaraja, ali sve ovo samo mu podiže nivo znanja za obavljanje funkcije u Valisu.

Ovih dana Peđa je u svom Valjevu, gde puni baterije, a interesantno je bilo čuti kako vidi valjevsku vaterpolo bajku u ovom trenutku, ali i u narednom periodu, prevashodno imajući u vidu sve ono što se dešava na valjevskoj sportskoj sceni, gde se planovi i ambicije preko noći kreću od šampionskih do priča o gašenju klubova.

„Valis funkcioniše onako kako smo to i zamislili. Osnova priče je rad sa mlađim selekcijama, iz kojih bi stručnim i kontinuiranim radom trebalo da se formira kostur prvog tima. Mi smo na dobrom putu da tu viziju sprovedemo u delo, a to nam potvrđuju rezultati tih mladih kategorija, kao i brojni pozivi u nacionalne selekcije naših „vidrica“.

Nekada se napravi preambiciozan korak napred, pa usledi dubok pad, ali verujem da Valis neće doživeti takvo iskustvo.

Do pre par dana naši gosti su bili dečaci Galatasaraja, kluba sa kojim godinama unazad imamo odličnu saradnju, utemeljenu na međusobnim posećivanjima, razmenama iskustava i znanja. Cilj nam je da ovo prijateljstvo podignemo na još viši nivo i da organizujemo razmene igrača u mlađim uzrastima, kako bi naši dečaci bili u prilici da vide kako se tamo radi, da upoznaju Istanbul, ali i da to isto čine i Turci. Mi najbolje uslove za rad imamo tokom leta i tada možemo najbolje da ih ugostimo. Ovu razmenu ćemo realizovati sa minimalnim troškovima za roditelje, kako bi i njima to bilo što prihvatljivije“, kazuje Predrag Mihailović.

Kada je reč o očekivanjima od seniorskog pogona u narednoj sezoni Mihailović je optimista.

„Mislim da smo formirali bolju ekipu od prošlogodišnje, kada smo ostvarili sjajne rezultate, pa očekujem da i u tom segmentu napravimo korak napred. Naravno, ne zavisi sve samo od nas, već se i rivali nešto pitaju, ali imamo odličnog trenera Miloša Sakovića, koji sjajno sve to vodi, a i treneri mlađih selekcija pokazuju da poseduju veliko znanje. Imamo odlične uslove za rad, dobru decu, i mogu sa ponosom da kažem, nakon obilaženja brojnih destinacija u zemlji i inostranstvu, da naša školica, kako je ja zovem, sve više napreduje. Seniori su seniori, ali nama je fokus taj naš pogon i verujem da ćemo u narednim godinama imati sve više igrača poput Aleksandra Kovačevića“, zaključuje Predrag Mihailović.

 

1 comment on “Korak po korak napred

  1. Dragan

    dobro je da nam dolaze turci u posete i da nasa deca idu u tursku da uce vaterpolo jer ipak je to vele sila u ovom sportu i od njih mnogo moze da se nauci a sigurno imaju i zatvorene bazene sto nasa deca nemaju orilike da vide ovde

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.