Ime Valjevske gimnazije u Google mapama opet promenjeno i to u ime ubice iz „Ribnikara“

Ako u Google pretraživaču ukucate Valjevska gimnazija, budite spremni za šok zbog nečije, mora se tako reći, odvratne zloupotrebe na internetu. Neko je, naime, primenom programa promene imena toponima u Google mapama, uglednu valjevsku školu i jednu od najboljih srpskih gimnazija nazvao imenom dečaka-ubice iz beogradske OŠ „Ribnikar“.

Kada se u Google pretrazi ukuca pojam „valjevska gimnazija“, u padajućoj listi biće vam izbačen veliki broj linkova za sajtove, počev od Vikipedije, pa sve do linkova ka profilima ove valjevske srednje škole na društvenim mrežama.

Međutim, kao što možete videti na skrinšotu koji objavljujemo, na desnoj strani pretrage, gde se pojavljuju i fotografije škole, iznad odnosnih podataka o školi, kao što su adresa, radno vreme, telefon i slično, stoji ime „Kosta Kecmanović“.

Slično je kada pojam „valjevska gimnazija“ ukucate direktno u pretragu Google mapa, koja će vas na mapi Valjeva precizno dovesti do adrese škole, ali će se crveni balon, koji označava lokaciju, očitati kao Gimnazija „Kosta Kecmanović“.

Jasno je, naravno, da se radi o klasičnoj zloupotrebi koju praktično može izvesti svako informatički pismeniji, s obzirom da su Google mape uvele ažuriranja koja omogućavaju da koriscni sami dodaju puteve, ulice i druge toponime koji nisu ucrtani na mapi, ili da menjaju njihove nazive ako nisu tačni. Na žalost, nego je u ovoj „igri“ tačno ime Valjevske gimnazije, iz samo sebi poznatih, ali realno nimalno normalnih razloga, promenio u ime dečaka koji je 3. maja ove godine izvršio masovni, nezapamćeni zločin u školi „Ribnikar“ u Beogradu.

Na žalost, ovo nije prvi put da neki ekstremno zlonamerni „haker“, ili više njih, na ovaj način menja ime ove škole u Valjevu. Nedavno je, na isti način, koristeći program u sklopu Google mapa za izmene, Valjevsku gimnaziju imenovao kao Gimnazija „Ratko Mladić“, po imenu osuđenog ratnog zločinca.

Za sada nije poznato da li je bilo ko, sem što je koristeći isti program mogao da ispravi ovu besramnu zloupotrebu i školi na Google mapama „vrati“ njeno ime, i podneo krivičnu prijavu protiv NN počinioca.

10 comments on “Ime Valjevske gimnazije u Google mapama opet promenjeno i to u ime ubice iz „Ribnikara“

  1. Шпанац

    А да новинари мало „завире“ у ту школу и провере шта се дешава на почетку школске године.

    Reply
  2. CarPro

    Biće da neko ima pristup google nalogu škola, ili škola ranije nije napravila „google place“ već je to neko drugi uradio…

    Reply
  3. Анонимни

    Како аутора овог текста није срамота да Ратка Младића назове ратним злочинцем?!

    Reply
  4. Miko

    Gimnazija koja je donedavno bila primer za sve škole u Srbiji, a koja je dolaskom novog direktora postala škola koju treba zaobilaziti. Zamislite školu gde je 95% maturanata upisivalo prvu želju fakulteta i sad kad je taj procenat pao ispod 50%. Do koga je do dece ili vrednovanja njihovog rada, gde se u toku 2 godine jednom razredu promene 4 profesora matematike. Šta ta deca da nauče i od koga.
    Zamisli se malo direktore.

    Reply
    1. Шпанац

      Замислио се он добро, као да није завршио математику већ СНС академију где се рачуна само на себе.

      Reply
    2. bivsi gimnazijalac

      I pre pedje je gimnazija bila kao teroristicka organizacija zasluzili su i gore ime od ovog😂

      Reply
  5. Анонимни

    Имају ли новинари неку лепшу тему или о било чему лепшем да пишу, а не да пишу о неком анонимном појединцу који је направио ову глупост коју је направио?

    Reply
  6. Obraz

    Znate li ko vam je direktor škole, provirite malo da vidite kako se urušava jedna vekovna institucija pod imenom koji je na mestu direktora. Cveta vam nasilje i sramota.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.