Stiže voda u Gornji Mušić

Meštani Gornjeg Mušića po prvi put će dobiti pijaću vodu na svojim česmama. U narednih deset dana biće završeni radovi u jednom delu kada će 60 domaćinstava dobiti vodu, a potom se nastavljaju i u ostatku sela. Ovaj projekat je zajednički poduhvat opštine i građana, a lokalna samopuprava izdvojila je 32 miliona dinara za rešavanje problema vodosnabdevanja u Gornjem Mušiću i Todorin Dolu.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je radove i tom prilikom razgovarao sa meštanima o unapređenju uslova života kroz izgradnju vodovoda i daljim planovima za razvoj opštine i mioničkih sela.

– Puno mi je srce kada vidim zadovoljna lica svojih sugrađana. To je potvrda da sve što radimo ima smisla. Nakon niza obećanja koja su dobijali decenijama, konačno ćemo rešiti problem. Ponosan sam na zajednički rad opštine i građana – rekao je Janković i dodao da će projekat Ključkih vrela koji je u toku rešiti probleme vodosnabdevanja u još deset sela, kao i da su vodu po prvi put prošle godine dobili meštani Đuđrevca, Šušeoke, Klašnić i Sankovića.

U mioničkom selu Ključ počela je izgradnja vodovodnog sistema Ključka vrela vrednog oko 130 miliona dinara čime će se značajno unaprediti vodsnabdevanje u deset mioničkih sela. Ovaj projekat finansira opština, a  u Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama i Ključu biće u velikoj meri poboljšan kvalitet vodosnabdevanja, dok će u Golupcu i Osečenici sistem biti znatno rasterećen sa većim količinama vode, a za rekonstrukciju vodovodnog sistema Kotline-Rajković, uz pomoć Vlade Republike Srbije izdvojeno je blizu 20 miliona dinara.

 

3 comments on “Stiže voda u Gornji Mušić

  1. Istina

    To je lepa vest, ali je tužno i nepojmljivo da su meštani čekali tolike godine do 21. veka da dobiju pijaću vodu. Da je u pitanju mineralna pa da oprostim :). Šta se radilo poslednjih 30 godina? Bruka i ništa više! Svi koji su se menjali na vlasti su odgovorni sa vrha do dna. Ali, bogaćenje pojedinaca, neravnomeran razvoj Srbije, sve veća socijalna razlika nas je dovela dovde.
    Srbija se gasi samo što toga još nisu svesni mnogi…

    Reply
  2. Rade

    e moj ti,neki ne dobiju nikada osim ako se sami je organizuju i iz sopstvenog džepa finansiraju vodosnadbevanje do kuće!!!

    Reply
  3. Dragan

    bravo za bobana presednika koji daje vodu seljacima iako svi oni imaju bunareve al nek vide i oni kakva je gradaka voda

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.