Biciklisti Sputnjik-Meta i u Sloveniji na pobedničkom postolju

Biciklisti Valjevskog SPUTNJIK-META, proteklog vikenda nastupili su na trodnevnoj medjunarodnoj etapnoj trci „Mladi oko Slovenije“ koja je u organizaciji biciklističkog kluba Adrija održana u Novom Mestu. Čak 8 mladih biciklista Sputnjik-META vozilo je 4 zahtevne etape a najviše uspeha imala je mladja kadetkinja Mila Starčević koja je u etapi na hronometar bila treća sa samo 3 sekunde zaostatka iza druge i oko 30 sekundi iza pobednice.

Mila je i u ostalim etapama dobro i borbeno vozila i na kraju u generalnom plasmanu trku završila na odličnom petom mestu, baš kao i talentovana poletarka Natalija Kulinčević koja je u skoro svim etapama, upornošću i dobrom taktikom ostvarila plasmane medju prvih pet.

I ekipa poletaraca BK Sputnjik-META u sastavu Filip Vukmir, Lazar Angelovski, Sava Starčević i Marko Ćesarević imala je zapažen nastup koji nije ostao neprimećen medju biciklističkim stručnjacima. Filip Vukmir, iako medju najmladjim, pokazao je raskošan talenat na najtežim etapama kojim prilikom je svaki put, u konkurenciji oko 50 takmičara iz 6 zemalja ostvario plasmane medju prvih deset baš kao i Lazar Angelovski, pa su nakon dobrih etapnih plasmana, u generalnom poretku zauzeli odlično osmo mesto Vukmir i deveto mesto Angelovski uz napomenu da je ispred njih bio samo jedan Slovenac, tri Austrijanca, jedan Španac i dva Madjara. Njihovom odličnom rezultatu doprineli su klupski drugovi Sava Starčević i Marko Ćesarević koji su borbenim vožnjama etape završavali medju prvih 25 takmičara da bi  Starčević bio dvadeseti, a Ćesarević dvadeset peti na kraju trke.

U uzrastu kadeta, dvojac BK Sputnjik-META: Igor Davidov i Nikolija Kulinčević su nastupili za reprezentaciju Srbije što je osmi put ove godine da nose najdraži dres na medjunarodnim takmičenjima. Nikolija Kulinčević je najbolje vozila u poslednjoj i najtežoj etapi i nakon 65 kilometara u sprintu druge grupe bila medju najboljima što joj je omogućilo da etapu završi na desetom, a celu trku na 17. mestu.

Jedan od najboljih srpskih kadeta- Igor Davidov je u konkurenciji preko 110 takmičara iz 11 zemalja u svim etapama bio borben, stalno pri vrhu, ali u izuzetno teškoj konkurenciji, bolje od  39. mesta nije se moglo i to iz razloga nedostatka bolje bicikle, prateće opreme, adekvatnog vozila sa pratećom tehnikom a ponajviše zbog nedostatka zimsko-prolećnih priprema koje zbog, za naše uslove finansiranja skupih hotelskih smeštaja, nisu mogle biti realizovane, pa je ovako ostvaren rezultat ipak zadovoljavajući na ovoj trci.

Po rečima biciklističkog stručnjaka Hadži Zorana Jelića, posle dužeg vremena kontinuiran i kvalitetan rad u BK Sputnjik-METU je prepoznat i priznat od strane rukovodilaca nacionalnog saveza koji su za članove najboljeg valjevskog kluba dali savezov kombi i platili troškove putovanja zbog čega su mladi biciklisti imali priliku da se oprobaju u ovako jakoj medjunarodnoj konkurenciji. Dobri nastupi pokazuju da ljubav i uporan rad uvek donese dobar sportski rezultat, pa konačno i u gradu na Kolubari ipak ima nade i svetla u ovom teškom ali lepom sportu pa je za očekivati još bolje nastupe u predstojećem periodu.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.