Odbornik Đorđe Pavlović više nije član SPS

Nekadašnji šef odborničke grupe SPS u Skupštini Grada Valjeva Đorđe Pavlović napustio je socijaliste i više nije član te partije. Saopštenje za javnost Đorđa Pavlovića, koji je nakon smene napustio odborničku grupu SPS i nastupa kao samostalni odbornik, naslovljeno kao “Nije pošteno živeti suprotno od onog za šta se javno zalažete”, prenosimo u celini.

Svima nam je preko glave nepravde, obmana, laži, neravnopravnosti i bahatosti moćnika. Dosta nam je ponižavanja i smejanja u lice časnom i poštenom svetu.

Ne možete propovedati ravnopravnost nama koji smo vredno i redovno završili državne škole, a stvarati šaku privilegovanih i nedodirljivih u partiji sa kupljenim diplomama.

Ne možete se zalagati za socijalnu pravdu, a voziti skupocene automobile, uživati u egzotičnim letovanjima dok vaši birači sastavljaju kraj sa krajem.

Nemate pravo da govorite o pravima radnika, a zauzimate radna mesta na kojima se ne pojavite ni sat vremena dok radnici u našem gradu i državi mukotrpno rade da prehrane porodice na slabo plaćenim poslovima sa neizvesnom budućnošću.

Politička trgovina i pozicija ili dve u vlasti su vam važnije od svega za šta se deklarativno zalažete.

Važnije su vam od oduzimanja nagrade grada optuženom za seksualno nasilje, od borbe protiv ogoljene korumpiranosti i nesposobnosti lokalne vlasti, od smanjenja bezobrazno visokih cena komunalija, važnije od uređenog grada, vama je vaše politikanstvo važnije od dostojanstva građana Valjeva.

Tamo gde najprizemniji lični interes prevazilazi javni interes našeg društva meni nije mesto.

Zbog svega obaveštavam građane Valjeva i celokupnu javnost da više nisam član SPS-a i pozivam sve simpatizere i članove SPS, ali pre svega građane Valjeva da u zajedničkom dogovoru, na način koji sami odredimo nastavimo borbu za slobodno, lepo, čisto, moderno i srećno Valjevo.

Đorđe Pavlović, dipl. pravnik, Odbornik u Skupštini grada Valjeva

13 comments on “Odbornik Đorđe Pavlović više nije član SPS

  1. Dragan

    ta prica o kupljenim diplomama je prezvakana. ne kupuje niko diplomu doktora pa da moze nesto da upropasti vec kupuju diplome ekonomije i prava da bi imali uslov za neke pozicije i da bi im bio veci koeficijent. a on to ovde prestavlja kao zlocin.

    Reply
    1. kum

      Poštovani gos’n Dragane, ne znam da li ste onaj koji mislim da jeste, evo ozbiljno razmišljam da prikupim sve Vaše komentare ovde i na „Kolubarskim“ (mada mi se čini da su na ovom portalu nekako kvalitetniji) jer ovo je zlata vredno. Ovakva satira mislim da nije viđena baš baš odavno! Sve najbolje Vam želim 🙂

      Reply
  2. Istina

    E moj Đole.
    Sigurno ćeš ov pročitati, pa možeš nešto i odgovoriti.
    Pa „Druže“ moj koliko si ti obrazovan kada si svoju političku karijeru započeo u jenoj partiji koja je osakatila Srbiju za vek vekova? Ja moram da napomenem da su Socijalisti najodgovoriji za građanski rat, inflaciju, sankcije, Nato bombardovanje…A zajedno, moj Đole, ste odgovorni za satiranje države i ovog jadnog naroda poslednjih 10 godina. Odgovornost za to ne možete da izbegnete. Doprineli ste da smo najzagađeniji grad, najprljaviji grad, grad sa saobraćajnim kolapsom, grad gde se često ne dočeka specijalistički pregled, grad gde specijalisti od jadnog naroda uzimaju pare za najprostije operacije… Odgovorni ste za državu sa najjeftinijom radnom snagom, sa najskupljim gorivom, sa najskupljom hranom, sa najskupljom dečijom garderobom, sa najvećom socijalnom razlikom građana… N možete reći da partija iz koje izlazite nije učestvovala u ovom satiranju naroda. Đole, otišli su svi iz Srbije koji su nešto vredeli. Ako si takvu ideju imao, o borbi za uređenjem društva, zašto si bio tolike godine na nekoj drugoj strani?
    Ali pošto još možeš da govoriš u Skupštini, pitaj ih kada misle da pokose travnjake, da operu ulice? Kada misle da počnu da rade inspekcije, milicija da sankcioniše nepropisna parkiranja??? Gde je noćno rashlađivanje, polivanje ulica i trotoara, jel nema vode?
    Omladino pakujte kofere jer ovde više nema ničega ljudskog, svi se prodaju za lične interese i jedni, drugi i treći. Trideset godina jedan manji deo građana dere đonove po ulicama pokušavajući da nekako inicira pravljenje sistema u državi, ali ništa, baš su manjina.

    Reply
  3. Mario

    @“ISTINA“ SAMO GOSPODINE NISI REKAO DA JE ĐORĐE BIO JEDINI PISMEN POLITIČAR U ONOJ SKUPŠTINI GRADA VALJEVA.

    Reply
  4. Građanin

    Nisi ni tebao ići među te razbojnike čiji je predsednik stranke bio ratni zločinac, sada jedan od Ali Babinih ,,divnih i prepostenih pratilaca,,

    Reply
  5. Istina

    Слажем се, али да је био довољно образован не би никада ни улазио у ту странку СПС која нас је уништила и чији је рад заједно са радикалима требало забранити 6. октобра, а њиховим вођама доживотно забранити бављење политиком. Да је то урађено, данас би ова држава бар личила на државу…Не може он сада да се прешалтва, а очигледно покушава као и Зорана Михаиловић и други…

    Reply
  6. Jašta More

    E pa stvarno DRUŽE tkzv istina gledam citam, uvek ti kao delis neke lekcije savete,pridike , od svih bivsihi i sadasnjih diletanata koji su unesrecili Valjevo u svakom smislu ti se matori uhvatio za za Pavlovica uzgred coveka ne poznajem niti me zanima Ti zaludni covece njemu pripisujes sve od nastnka budjavog SPSa, drzis mu predavanje ,ako si toliki mangup zemljace prozbori neku na ovaj nacin i za ovaj režim, vladaju oni ovom kasabom preko jedne decenije rođace i ne zaboravi da je on u ovom gradu opozicija bre,,,da, za sam kraj kada mu se obracas persiras mu ili ne ,msm prosto je …

    Reply
    1. Istina

      Grešiš i ja ne persiram nikome, tako me tamo na Zapadu naučili…
      Šta je tražio u buđavom SPS, ako je dovoljno obrazovan, znao je da su nas upropastili za vek vekova… Sećate li se Stambolića, Mire Marković, Vulina…?

      Reply
  7. Roki

    Nemogu skolovani da vode ovu drzavu, vec to rade nepismeni sa Megafrenda. Đole idi do kraja uz tebe smo. Na lokalu ih cistis.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.