Predstavljen rad Tima za podršku porodici u riziku

Na inicijativu Saveta za migracije grada Valjeva i Asocijacije koordinatora za romska pitanja, osnovan je Tim za podršku porodicama u riziku grada Valjeva, uz podršku UNDP-a, a u okviru projekta ,, Jačanje nacionalnih i lokalnih sistema za podršku delotvornoj društveno – ekonomskoj integraciji povratnika na Zapadnom Balkanu”.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, Tim za podršku porodici u riziku grada Valjeva je pilot projekat, a kroz njega je pružena podrška na terenu porodicama povratnika i porodicama koji žive u jako teškim uslovima.

Tim čine stručnjaci iz oblasti zapošljavanja, zdrastvene zaštite, obrazovanja i socijalne zaštite, a rad Tima se ogledao kroz kontinuirano pružanje sveobuhvatne podrške za porodice u riziku kroz savetovanje, medijaciju u zapošljavanju, obrazovanju, zdrastvenoj i socijalnoj zaštiti, u trajanju od pet meseci. Na predstavljanju pilot projekta je rečeno da je mapirano deset porodica.

“Pored toga, Tim za podršku porodici u riziku grada Valjeva je pružio indirektnu podršku 80 korisnika u skladu sa njihovim potrebama, na taj način doprineo većem uključivanju povratnika i ugroženih porodica u društvene tokove i time unapredio kvalitet i održivost integrativnih socijalnih usluga koje se pružaju građanima i građankama na lokalnom nivou”, dodaje se u saopštenju.

2 comments on “Predstavljen rad Tima za podršku porodici u riziku

  1. Valjevac

    Dal’ pruzate podršku transrodnim osobama i LZBT populaciji.Ako pružate onda bi trebalo da imate taKve osobe u komisiji da se bolje razumeju njihove potrebe.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.