Protest „Valjevo protiv nasilja“ na Gradskom trgu, počela i protestna šetnja

Kao što je bilo najavljeno, u 19 časova počeo je na Gradskom trgu protest „Valjevo protiv nasilja“ na kojem se, po procenama, okupilo više od 500 građana i pored izuzetno lošeg vremena, koji na večerašnjem protestu žele da pošalju poruku da je i Valjevo, kao i ostatak Srbije, protiv nasilja.

Protest je počeo minutom ćutanja ubijenima u dva stravična zločina 3. maja, u beogradskoj OŠ „Vladislav Ribnikar“ i na području Mladenovca. Okupljanje građana na Gradskom trgu protiče u miru, a njima se obraćaju Jana Aćimović i Aleksandar Lukić.

Oni su, između ostalog, istakli da žele da se u Srbiji nešto promeni na bolje i da atmosfera zla mora postati prošlost.

„Niko se u ovoj zemlji ne bave suštinom nego samo formom, a gde je uzrok svih ovih zala i ko se njima bavi? Niko, jer su oni uzrok toga“, rekao je Lukić, nastavnik istorije u Valjevu.

„Ne nasilju nad institucijama i ne nasilju nad zdravim razumom! Nećemo dozvoliti da sve ono čemu su nas dobrom učili i dobrom čemu mi učimo našu decu, iščezne u ovom beznađu“, rekla je Jana Aćimović.

Na protestu su pročitani i zahtevi koji su postavljeni još na prvom protestu „Srbija protiv nasilja u Beogradu“:

– Smena rukovodstva RTS-a i objektivno izveštavanje o protestima

-Smena članova Regulatorne agencije za elektronske medije (REM)

-Oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Happy

-Ukidanje rijalitija i drugih programa koji promovišu nasilje

-Gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše kodeks

-Ostavka ministra policije

-Ostavka direktora Bezbednosno informativne agencije

Nakon toga, građani Valjeva su se uputili u protestnu šenju koja će ići centralnim ulicama, Karađorđevom do Uzun Mirkove, pa Pantićevom i ulicom Vojvode Mišića ponovo u Karađorđevu i nazad na Gradski trg.

12 comments on “Protest „Valjevo protiv nasilja“ na Gradskom trgu, počela i protestna šetnja

  1. Radnik

    Bravo, idemo dalje, pobeda je kada lustriramo poslednjg bota. Uhapsimo i smenimo sve one sa kupljenim i sumnjivim diplomama. Vratimo dostojanstvo, i sramotu i stid u svakodenvni zivot.

    Reply
    1. Мод

      Slažem se sa tobom. Mislim da je trebalo usloviti sve koji rade na odredjeno na državnom budžetu da prisustvuju, dovesti iz svakog grada po unapred odredjenoj kvoti pune autobuse, pa čak i dovesti Albance sa Kosova da pruže podršku. U vašim krugovima se to tako radi zar ne ? Prisila, ucena, potkupljivanje…

      Reply
  2. Valjevac

    Mladost nije prednost, sa mladiću se lako manipuliše to UDBA decenijama radi. Stariji su odgovorili kada Oni govore više ću verovati.

    Reply
  3. Nada

    Uprkos malicioznim i naručenim komentarima, mora se naglasiti prisustvo značajnog broja dostojanstvenih građana različite starosne dobi! Kiša, zakazivanje raznih radnih, stručnih i svečanih skupova….nije sprečila dobronamerne da dođu. Provokatori sa zastavama nisu uspeli u svom naumu!
    Dostojanstveno i lepo uinat trenutnoj muci, strahu, beznađu!

    Reply
  4. Delija iz Valjeva

    Imamo i mi uslove:
    1.Da đilas i svi tajkuni vrate pokradene pare i da završe na višegodišnjim robijama,
    2. Da se proteraju nato televizije n1 i nova s iz Srbije,
    3. Zabrana svih nevladinih organizacija koje finansira satanistička amerika i zombi soroš,rokfelerovi,rokšildsi,blek rok,
    4. Hapšenje nataše kandić,rade trajković,sonje biserko,marinike tepić i svih onih koji govore da je u srebrenici bio genocid a ne zločin,i koji govore da je lažna država kosovo legitimno priznata država.
    E to su zahtevi pravih Srba.
    Živela besmrtna nebeska Srbija Cara Lazara i Svetoga Save,Gospode Bože spasi narod svoj!!!!!🙏🙏🙏🇷🇸🇷🇸🇷🇸💪💪💪

    Reply
    1. PiOJAŜNJENJE

      Aaaaa, koji ste sad vi ? Ako ste iz redova : telefonista pozivara, botova, sendvičara….imali ste samo 11 godina sve ovo da uradite. Ŝto niste ? Da li su vam za ovih 11 godina vaŝih propusta da realizujete svoje zahteve krivi ljudi sa građanskog protesta protiv svih vrsta nasilja ? E, nisu.

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.