Maraton „Stazama zdravlja“ i ove godine u Mionici

Na ovogodišnjem petom maratonu za rekreativce, poznatijem kao „Stazama zdravlja“, koji će se održati u nedelju 14. maja učestvovaće blizu 200 biciklista iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine. Start staze duge 52 kilometra je u Banji Vrujci, a voziće se u mioničkim selima Gunjica, Berkovac, Planinica, Gornji Lajkovac, Struganik, Popadić.

Manifestaciju je i ove godine podržala opština Mionica, a predsednik opštine Boban Janković rekao je da je u oblasti sporta urađeno mnogo toga.

– Za kratko vreme uspeli smo da uradimo mnogo toga. Od napuštene zgrade u centru Mionice napravili smo modernu sportsku halu. Nakon izgradnje teretane na otvorenom, rekonstrukcije košarkaškog terena, sportske hale, na red su došle i tribine. Pored toga domaćini smo brojnih sportskih manifestacija, od biciklističke trke „Kroz Srbiju“, relija, streljaštva, plesa i drugih. Intezivno radimo na unapređenju sporta u našoj opštini – rekao je Janković.

Atraktivne staze, prelepa priroda mioničkog kraja i svež vazduh sigurno će oduševiti sve „mauntin bajkere“ koji startuju u nedelju, u Banji Vrujci sa početkom u 10č.

 

1 comment on “Maraton „Stazama zdravlja“ i ove godine u Mionici

  1. Dragan

    bravo za bobana koji je pored svih uspeha koje je spomenuo zaboravio da kaze da je sagradjen i linijski park a ne neki obican

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.