GO SNS: Održiv razvoj seoskog turizma

GO SNS izdao je saopštenje za javnost o značaju razvoja seoskog turizma u valjevskom kraju. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Valjevo i okolina su bogati potencijalima za razvoj seoskog turizma koji je jedan od značajnijih faktora održivog razvoja, sa konceptom uravnoteženog napretka bez ugrožavanja okoline. Putovanja ka seoskim destinacijama su u porastu, a turisti sve više posećuju sela zbog boravka u jedinstvenom prirodnom okruženju i uživanja u tradicionalnim specijalitetima, domaćoj hrani i pićima. Na seoski turizam se gleda kao na skup usluga koje nude seoska domaćinstva u cilju privlačenja turista i stvaranja dodatnog prihoda. Veoma je popularan agroturizam koji spaja poljoprivredu i turizam i odnosi se na porodična i poljoprivredna gazdinstva koja nude ugostiteljsko-turističke usluge kroz kombinaciju voljnog seoskog rada i mirnog odmora u prirodi.

U cilju podrške i osnaživanja domaćinstava da se bave seoskim turizmom, Savet za trgovinu i turizam i Savet za poljoprivredu i razvoj sela Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo su posetili seosko turističko domaćinstvo na obroncima Divčibara. Domaćinstvo se nalazi na oko 9 km od centra Valjeva i pripada porodici Nikolić koja poseduje registrovani ugostiteljski objekat i uspešno se bavi ovom delatnošću već godinama unazad. Vlasnici ovog domaćinstva sa ponosom ističu da naziv „Kutlačić“ potiče od toga što su oni potomci Nikole Kutlačića koji je bio u službi kod kneza i vojvode Kolubarske kneževine Milovana Grbovića, istaknutog borca u bitkama za oslobođenje Valjeva za vreme Prvog srpskog ustanka.

Članovi Saveta su razgovarali sa vlasnicima i upoznali se sa načinom i organizacijom rada, mogućnostima za unapređivanje posla, kao i infrastrukturnim izazovima. Pored porodične kuće, domaćinstvo obuhvata restoran tradicionalne kuhinje, uređeni apartmanski objekat, otvoreni bazen i letnju baštu. Svojom autentičnom turističkom ponudom i tradicionalnim porodičnim vrednostima, oni privlače posetioce različitih starosnih kategorija i primer su koji pokazuje da je seoski turizam sadašnjost i budućnost zbog mnogobrojnih resursa koje priroda pruža selu.

Oblast od posebnog značaja za Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo je održivi razvoj sela i seoskog turizma, kao i pružanje podrške nosiocima ponude na području Valjeva. GrO SNS Valjevo je posvećen afirmisanju seoskog turizma i osnaživanju domaćinstava koja pokušavaju da u turizmu ostvare dohodak ne samo za sebe, već i za lokalnu zajednicu. U tom smislu, naglasak je na podršci putem korišćenja mnogobrojnih podsticaja koje nudi Vlada Republike Srbije i grad Valjevo čiji je putokaz razvoj sela i seoskog turizma kao strateška razvojna perspektiva.

Savet za trgovinu i turizam i Savet za poljoprivredu i razvoj sela

Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo“

8 comments on “GO SNS: Održiv razvoj seoskog turizma

 1. Dragan

  bravo za porodicu nikolic koja je odlucila da pruzi podrsku srpskoj naprednoj stranci i nadam se da je ovo pocetak lepe saradnje na obostranu korist jer ce nasi ljudi imati gde da odmore i da nesto prezalogaje za dzabe a i domacinstvo nece posecivati ispekcija

  Reply
 2. Друг Члан

  Све честитке Николићима. Ови вредни људи су свесрдно подржавали Уједињене регионе Србије и од Динкића, у знак захвалности добили све што им је требало, а и оно што им није требало, али су то племенито уступили локалним страначким душебрижницима. Сада на исти начин свесрдно помажу и нас напредњаке. Даћемо им и ми, а даће и они нама.

  Reply
 3. Turista

  Seoski turizam razvijajte u Krušiku,gde bi nosilac turizma bila direktorka,da bii imalo težinu

  Reply
 4. Istina

  Kako se dolazi do Taorskih Vrela u Donjme Taoru?
  Da li znate kolike su rupe po makadamskom putu?
  Lako je otići na 9 km od Valjeva. Kako doći do Povlena, nemaju svi džipove kao gospodin MIhailović.

  Reply
 5. Boža

  Da prosečan srpski domaćin ne pomisli kako je glup i nesposoban jer nema apartmane i bazen, valja podsetiti da su Nikolići svojevremeno od Dinkića dobili 200 000 evra naših para za razvoj turizma. Sad ih je put ponovo naveo na stranku na vlasti, pa će se opet okoristiti za još kakav apartman i bazen. Sve svojim poštenim radom, u to ne sumnjajte!

  Reply
 6. Geografija rodnog kraja

  Koliko se ova SNS ekipa razume u turizam, a i geografiju valjevskog kraja najbolje govori to da su za domaćinstvo koje se nalazi na 9km od Valjeva napisali da je na obroncima Divčibara. Ne znaju ni gde se nalaze, ni gde su došli.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.