Dvostruki trijumf Igora Davidova uz dvocifren broj osvojenih medalja biciklista Sputnjika

Tridesetšest godina je trebalo da prođe od poslednjeg trijumfa jednog valjevskog bicikliste na međunarodnoj sceni!  Nakon Zorana Jelića i Igor Davidov se upisao na listu malobrojnih biciklista iz grada na Kolubari koji su u međunarodnioj konkurenciji ostvarili pobedu vrednu pažnje. Mladi 16-o godišnji Davidov je na dve trke proteklog vikenda potvrdio da je najbolji kadet u MTB vožnji u Srbiji i to sa dve osvojene zlatne medalje. Najpre je u subotu na kupu Srbije u Požarevcu četvrti put za redom ubedljivo trijumfovao ispred svojih rivala, a u nedelju, na međunarodnoj trci „EPIK SERBIJA“ koja je vožena na teškoj i izazovnoj stazi u parku Košutnjak u Beogradu, briljantnom vožnjom je zasluženo ostvario veliku pobedu u međunarodnoj konkurenciji.

I ostali biciklisti SPUTNjIKA su bili sjajni i na visini zadatka na kupu Srbije u Požarevcu. Prve radosti doneli su najmlađi – početnici i to Petar Damnjanović koji je borbenom vožnjom  osvojio zlatnu medalju i Toma Starčević koji je bio treći a u ekipnom plasmanu Valjevcima je pripalo prvo mesto. Jovan Starčević se u trci mlađih poletaraca domogao drugog stepenika pobedničkog postolja, a zatim je zlatna mašina BK SPUTNjIK u konkurenciji starijih poletaraca pregazila svoje protivnike i među prvih 7- čak 5 je iz najboljeg valjevskog kluba. U osvajanju ekipnog zlata učestvovali su: Lazar Angelovski koji je ubedljivo pobedio, Sava Starčević je bio treći, Filip Vukmir četvrti, Stefan Simović peti, a Marko Ćesarević sedmi.

Starija poletarka Natalija Kulinčević je odličnom vožnjom osvojila srebrnu medalju baš kao i mlađa kadetkinja  Mila Starčević i muška ekipa mlađih poletaraca koju je predvodio Dimitrije Jezdić uz pomoć Filipa Vukmira kojom prilikom su obojica ostvarili plasmane u sredini grupe. Junior Stefan Davidov je bio najbolji među srpskim vozačima jer je trka bila otvorenog tipa uz učešće takmičara iz nekoliko balkanskih zemalja, Italije i Mađarske i plasman oko 10- og mesta u celoj trci je vredan pažnje.

Stefan Davidov je nastupio i u nedelju na „EPIK SERBIJA“ u Beogradu i tom prilikom se plasirao u sredini grupe međunarodne juniorske trke.

Na osnovu dosadašnjih rezultata, selektor MTB reprezentacije Srbije sačinio je spisak šestoro biciklista koji će za predstojeće međunarodne trke, od 27. do 29. aprila ići na kamp pripreme u Novi Sad i među njima – polovina su članovi BK SPUTNjIK! Kadetkinja Nikolija Kulinčević, kadet Igor Davidov i junior Stefan Davidov će u ova tri dana odraditi testiranja i specijalizovane taktičko-tehničke  treninge kao pripremu za nastupe u najdražem dresu na trkama u Sloveniji i Mađarskoj koje ih očekuju u narednih mesec dana. Biće to lepa prilika da se pokušaju ostvariti norme za učestvovanje na letnjoj olimpijadi mladih ( EYOF) u Mariboru u julu mesecu i ukoliko to nekom od članova BK SPUTNjIK pođe za rukom, to bi bio prvi nastup jednog od valjevskih sportista na najvećoj manifestaciji mladih koje predstavljaju najavu  potencijalnih učesnika i za velike olimpijade!

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.