Gradsko veće o zaduživanju i prvom rebalansu budžeta

Gradsko veće, prihvatilo  je Odluku o javnom zaduživanju grada Valjeva. Većnici su takodje doneli odluku o prvom rebalansu budžeta I izmeni plana komunalne gradnje.

Uz pribavljenu saglasnost od Ministarstva finansija Republike Srbije, odobrava se zaduživanje grada Valjeva na iznos od 155.000.000,00 dinara, za finansiranje infrastrukturnog opremanja privredne zone.

Grad Valjevo planira u 2023. godini infrastrukturno opremanje privredne zone, u cilju realizacije investicija i otvaranja proizvodnih pogona privrednog društva „Bizerba“ i privrednog društva sa ograničenom odgovornošću „Hansgrohe“, koji su proglašeni projektima od značaja za Republiku Srbiju. Lokalna samouprava je Odlukom o budžetu grada Valjeva predvidela 125.000.000,00 dinara za izgradnju nedostajuće infrastrukture, a deo nedostajućih sredstava u iznosu od 155.000.000,00 dinara neophodno je obezbediti iz kreditnog zaduženja, kako bi sva neophodna infrastruktura bila realizovana po dogovorenoj dinamici sa investitorima.

Takođe, danas je prihvaćena Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Valjeva za 2023. godinu – prvi rebalans.

Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Valjeva za 2023. godinu – prvi rebalans, planirani su prihodi i primanja i preneta neutrošena sredstva u iznosu od 4.768.345.321,80 dinara sredstava budžeta grada i 85.910.199,06 dinara sredstava iz ostalih izvora, tako da ukupna planirana javna sredstva iznose 4.854.255.520,86 dinara.

Rebalansom planirna sredstva budžeta grada su povećana za 326.630.000,00 dinara. Što se tiče rashodovne strane, prvim rebalansom rashodi i izdaci su planirani u iznosu od 4.768.345.321,80 dinara, kao i 85.910.199,06 dinara rashoda i izdataka iz drugih izvora.

Prihvaćena je Prva izmena Plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada Valjeva za 2023. godinu. Za finansiranje izgradnje i održavanja objekata komunalne infastrukture, Prvom izmenom Plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infastrukture za 2023. godinu, opredeljena su ukupna javna sredstva od 1.409.113.660 dinara, koja su obezbeđena Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2023. godinu.

3 comments on “Gradsko veće o zaduživanju i prvom rebalansu budžeta

  1. Ivan Valjevski

    Pa zar samo posle mesec dana rebalans budžeta? Svaka čast onima koji su pravili i usvojili budžet za 2023. god. Što nisu pitali prof. dr. Slobodana Ilića kako se to radi?

    Reply
  2. Istina

    Па то је доказ да немају довољно мозга, или знања, како хоћете. Такви су и ови што управљају Србијом. Земљу воде полуписмени фалцификатори и криминалци и само је добро њиховој братији и партији, док већинска Србија пати и преживљава.
    Али морам признати да је већина полуписмена и она у ствари и бира своје сроднике који долазе на власт…
    Изумиремо полако, али сигурно.

    Reply
  3. Baki

    lepo Boga mi,ulazu jos 280000000 dinara u strane „investitore“ pa jos iz kredita sto ce dodatno kostati jer se i kamata mora placati.
    Pitao bih gradonacelnika i ostale clanove ekipe koji su dizali ruke za odobravanje ovih postupaka,plase li se odlaska u zatvor zbog donosenja odluka na stetu grada i gradjana Valjeva tj zloupotreba u trosenju novca za kupovinu zemljista a nakon toga i poklanjanu istog stranim preduzecima a nakon toga sledi i placanje desetina hiljada eura za zaposljavanje.
    Pitam se ko je ovde investitor,gradjani Valjeva ili te bajne strane kompanije????
    I jos jedno pitanje,kada su tako velikodusni,zasto nisu ustupili bez nadoknade neke svoje nepokretnosti,kao npr lokal u Karadjordjevoj gde se nalazi Triglav osiguranje ili prazan lokal u novoj zgradi ispred Stop Sopa da tu budu kancelarije buducih „investitora“????
    Pa naravno,lako je arciti tudje a svome se itekako brine i ponasa domacinski pa bih im dao savet da se tako ponasaju i sa budzetom i imovinom grada i gradjana koji zive u Valjevu.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.