Posle 40 godina lift stolica za invalide na bazenu

Ustanova za fizičku kulturu Valis pre početka nove sezone kupanja u SRC Petnica postaviće lift stolicu za invalide kako bi i ovoj kategoriji stanovništva bilo omogućeno korišćenje bazena. Istovremeno već uradjena pristupna rampa za invalide u hali „Svetomir Djukić“.

„Planiramo da taj posao sa postavljanjem lift stolice za invalide završimo do početka sezone kupanja. Videćemo koji model je najbolji , po onome što smo do sada razmatrali predvidjeni iznos koji treba izdvojiti je oko milion dinara. Cilj nam je da bazen učinimo dostupnim svima za korišćenje , ne postoji nijedan razlog zašto invalidi ne bi koristili bazen. To nije na kraju pitanje samo nekog ugodjaja za njih već i važan segment u velikom boju i medicinskog tretmana“, kaže direktor uFK Valis Željko Ostojić.

SRC Petnica i bazeni postoje već skoro 40 godina , a ovo je prvi put da se i invaidnim licima omogućava pristup bazenu.  Lift stolica biće postavljena u plićem delu olimpijskog bazena i biće dostupna svima kojima je neophodna pomoć za ulazak u bazen.

Istovremeno UFK Valis uveliko privodi kraju posao uklanjanja barijera za ulazak u Dom sporta kako bi licima u kolicima bilo omogućeno da udju u halu . Od kako je Dom sporta poveren Valisu na staranje došlo je do ozbiljnih promena po pitanju korišćenja objekta i termina za gradjane. Nakon što su posle 30 godina ponovo termine dobili najmladji sugradjani, prvi put bez problema sa ulaskom moći će da objekat koriste i invalidi.

 

7 comments on “Posle 40 godina lift stolica za invalide na bazenu

 1. Dragan

  bravo. vlast brine o svojim ugrozenim gradjanima a oni ce to znati da cene i glasace na izborima

  Reply
 2. Valjevac

  Od svih tih ljudi u vezi sporta u nasem gradu jedinu lepu rec imam za direktora valisa. Svakancast i samo napred !!

  Reply
 3. Dule

  Potez za pohvalu. Dužni smo da brinemo o o licima sa invaliditetom i da im pružimo najbolje moguće uslove za život, ali i rekreaciju.

  Reply
 4. Lili

  Kamo sreće da i ostala mesta i banje imaju za bazene lift stolice jer i invalidi bi tako mogli koristiti iste. Pogotovo oni sa termalnom vodom.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.