Odblokiran put u Žabarima

Nakon razgovora sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem , meštani Žabara odblokirali su put i kamioni koji su prethodnih dana bili praktično blokirani na putu vratili su se u majdan.

jedan od seoskih puteva kroz Žabare

Meštani Žabara nezadovoljni činjenicom da kamioni majdana V2Trauser prolaze kroz njihovo selo, za praznike su organizovali protest. Oni su naveli da put u selu nije dovoljno širok niti uredjen da bi pretovareni kamioni mogli njime da prolaze. Kako su tada izjavili , kamioni su krenuli kroz Žabare jer su prethodno uništili put kroz Bujačić kojim su se ranije kretali.

Nezadovoljni meštani Žabara potom su za danas najavili protest ispred Gradske uprave zahtevajući da se kamionima više ne dozvoli prolaz korz selo. Ipak u toku jučerašnjeg dana telefonom su razgovarali sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem.

U toku razgovora meštani su dobili uveravanja da će na put biti vraćena signalizacija koju je ranije neko uklonio ,  a koja upravo ne dozvoljava prolaz teškim kamionima kroz selo.

Oni navode da će i dalje pratiti situaciju kako se slučaj prolaska teških kamiona ne bi ponovio.

Brojni putevi u valjevskom kraju bivaju urušeni zbog prolaska teških kamiona. Problem Valjeva vezan za upravljača puta još uvek nije rešen iako je na sednici Gradskog veća u junu 2022. godine doneta odluka da grad pristupi osnivanju  javnog preduzeća koje će biti trajnije rešenje obavljanja Delatnosti upravljanja putevima, kao delatnosti od opšteg interesa.

“Novo javno preduzeće će organizovati vršenje poslova koji proističu iz Zakona o putevima i podzakonskih akata kojima se uređuje oblast upravljanja putevima i pristupiti rešavanju dugogodišnjih problema u ovoj oblasti. Na ta način očekuje se, između ostalog, značajno popravljanje stanja putne infrastrukture na teritoriji grada Valjeva, koja je u nadležnosti Grada,”rekao je na pomenutoj sednici Veća načelnik gradske uprave Nebojša  Petronić

Veće je ovu odluku donelo , ali donošenje ključnih odluka, kako je tada rečeno,  tek predstoji , a one se u najmanju ruku tiču same organizacije I strukture preduzeća. Naime, po za sada nezvaničnim saznanjima Vamedie, jedna od realnih mogućnosti jeste I nabavka odredjene mehanizacije kako bi ovo preduzeće moglo samostalno da sanira nastalu štetu manjeg obima na gradskim ulicama I putevima. Istovremeno u toku pripreme akata neophodnih za osnivanje samog preduzeća razmotriće se i mogućnost obavljanja I drugih delatnosti I poslova u okviru nadležnosti novog preduzeća.

 

10 comments on “Odblokiran put u Žabarima

 1. Dragan

  Blokade nisu resenje. Ako imaju neki problem nek se obrate institucijama koje to resavaju a ne da sprecavaju slobodu kretanja drugima. Bravo za gradonacelnika sto je uklonio blokade i nadam se da ce ovi sto blokiraju biti najstrozije kaznjeni

  Reply
  1. Istina

   Немаш ти појма и продао си се за један сендвич.
   О каквом слободном кретању причаш са 50% претовареним камионима који уништише све локалне путеве у Србији.
   Полиција и друге институције корумпиране и не раде свој посао. Ко брани коришћење путева онако како је прописала струка, па нико.
   Видите да се сваки дан преврћу цистерне са опасним теретима, то је знак да нико више не зна да управља у свим системима.
   Упропастили су ЕПС, упропастили су Телеком, упропастили су железницу…

   Reply
 2. Baki

  Dragane, sedi i budi miran i ne lupetaj više.
  Taj put je lokalni i nije predvidjen za saobraćaj sa tolikim osovinskim opterećenjem tako da nemoj podržavati rušenje infrastrukture nego podrži ljude koji tamo žive i zahvali im se što žive na selu jer su sela opustela baš zbog toga što nemaju puta, struje, vode i ostalih elementarnih uslova za život van grada.

  Reply
  1. Fikret

   Baki burazeru ti li si? Postenjacino naša, a ti znaš za šta je projektovan put? Ti si neki inzinjer niskogradnje?
   a nije ti poznato da je postojao dogovor sa mestanima da ce vlasnik tih kamiona asvaltirati taj putni pravac. pa naravno da nemaš pojma cim tako laprdaš. No zalud gubim vreme na tebe zaludnicara, ova prica je završena, znak ce biti postavljen, lokalna vlast je pomogla mestanima i rešila ovaj problem na drugi nacin, nema potrebe za dizanjem buke!

   Reply
   1. Miki

    E moj some.Vincići jedva cekaju da asfaltiraju…..pa svi kamioni su im unpretovaru …po 60 tona svi.Svi kamioniniz Prijezdica i Ravanja su u pretovaru ….bratija unistava Valjevo u svakom smislu

    Reply
 3. PomoziteDraganu

  Dragance je bot koji generise komentar za svaku vest, to je vec i smesno sto se bilo ko osvrce na komentare. Toplo mu preporucujem da se obrati strucnjaku za psihicke bolesti, potrebno mu je istinski pomoci. A da se razume covek u sve , razume se, naročito kada treba da brani vlast i onda deli savete kako tu istu vlast da prevaris, poput one vesti kada je savetovao kako zaraditi na ujedima pasa lutalica. Tako da i vama preporucujem da sacuvate svoje vreme ignorisuci komentare doticnog bića, nedostojnog svrstavanja u ljudski rod.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.